anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

am mai multe intrebari referitoare la o bataie,
Daca esti minor mai precis 13 ani si vine un adult la tine cu cearta ca de ce strigi la un copil si vine la tine sa dea in tine. In situatia aceea ar fi 2 metode:

1. Sa fug si sa le spun parintilor (inutil) n-au ce le face.
2. Sa ii dau una in moaca sa-l invat minte.

La situatia a 2-a ce mi s-ar intampla mie daca as da in el dupa ce a dat in mine (ex:sa te ia de ureche sau de par, o palma etc.)
Astept un raspuns cu argumentari pentru funda!
P.S mi s-a intamplat dar am evitat da vreau sa stiu ce as fi putut face acum nu mai am treaba cu respectivul.

Răspuns Câştigător
| Λndrei a răspuns:

Păi doar pentru simplul fapt că s-a atins de tine ar putea fi băgat în probleme, pentru că ești minor.
Eu în locul tău, (presupun că și poți dacă aduci asta în discuție), l-aș fi lovit înainte să o facă el. Asta se numește autoapărare; dacă vine cineva spre tine, cu gând să-ți facă rău, ce faci, aștepți să te lovească și pe urmă să faci plângere la poliție!? Nu! Te aperi, și încă poți să faci plângere.
Și de ce e inutilă prima variantă? Tipu' este un fel de Bercea Mondial?

| Winchester308 a răspuns (pentru Λndrei):

Se numeste aparare intr-un stat cu legi facute de oameni sanatosi la cap.In Romania te numesti agresor si ala victima.

3 răspunsuri:
Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

Si tu la 13 ani crezi ca poti bate un adult?
Daca situatia ar fi cea expusa de tine nu s-ar intampla nimic, ai fi in legitima aparare si minorul sub 14 ani nu raspunde penal.

| StefanChriss a răspuns:

Cred ca ai ales ce trebuie. Violenta e pentru oamenii inferiori, care nu se pot exprima altcumva, sau nu pot intelege prin alte mijloace.