| OneTap a întrebat:

Salut TPU! Am nevoie sa-mi fac pasaportul până pe data de 12 aprilie iar în Iasi nu pot face programări decât prin mai.

Se poate face pasaportul si in alt oras daca eu am buletinul de Iasi?

6 răspunsuri:
Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

Da, se poate face, dar numai daca nu te poti prezenta la serviciul din judetul de domiciliu sau cel de resedinta (flotant), daca este cazul.
In acest sens sunt prevederile L.248/2005, cu md. si compl. ulterioare, citez:
"ART. 15
  (1) Paşaportul simplu electronic se eliberează, la cerere, cetăţenilor români care îndeplinesc condiţiile prevăzute de prezenta lege şi nu se află în una dintre situaţiile de suspendare a dreptului de a călători în străinătate.
  (2) Cererile pentru eliberarea paşapoartelor simple electronice se depun personal de către solicitanţi, în ţară, la serviciile publice comunitare pentru eliberarea şi evidenţa paşapoartelor simple în a căror rază de competenţă au domiciliul sau, după caz, reşedinţa, iar în străinătate, la misiunile diplomatice şi oficiile consulare ale României.
  (3) În cazul în care solicitantul paşaportului simplu electronic nu se poate prezenta la serviciul public comunitar pentru eliberarea şi evidenţa paşapoartelor simple de la domiciliu sau reşedinţă, cererile pentru eliberarea paşapoartelor simple electronice pot fi depuse la cel mai apropiat serviciu public comunitar pentru eliberarea şi evidenţa paşapoartelor simple."

| Anonimul151 a răspuns:

Ești sigur/ă, că nu există nici un loc disponibil pentru programare până atunci? Ai verificat pe site-ul oficial orele și zilele disponibile pentru programare? Verifică în fiecare zi deoarece există șanse ca cineva să își anuleze programarea și să poți sa îți faci tu programare.

| Andreea99911818181 a răspuns:

Asa am patit si eu. Uita te zilnic de programari, e imposibil sa nu se anuleze pana atunci. Eu am fost la politie si le-am zis ca am deja biletul cumparat dar nu am loc la programari si mi au spus ei sa fiu atenta pe data de. pentru ca la ora 10 se baga programari noi de la anulari. E imposibil sa nu apara macar o programare. Urmareste ca mai ai timp, daca n ai rabdare du te si spune le direct situatia.

| Holiday a răspuns:

Da, poti face oriunde.

suntserios
| suntserios a răspuns:

Da, il poti face oriunde in tara.
in Botosani spre exemplu ai chiar sapt viitoare disponibil.

| Dandiiiiiiii a răspuns:

Se poate face oriunde in tara. Doar sa te poti deplasa până acolo.