| Layov a întrebat:

Am o dilmea.
Am fost saptaman trecuta afara cu varmiu si voiam sa ne luam niste tigari,dar n-aveam de unde si apoi m-am intalnit cu un sobolan(un copil) care i-am dat banii sa ia de la cineva dintr-un bloc care vinde tigari, la parter.Multi il cunosc de prin preajma, mai ales boschetarii care iau de la el.Am luat vreo 8 tigari si mi le-a dat intr-un pachet si pe pachetul ala am observat ca este scris in Rusa, are chiar si o eticheta ciudata pe pachet..Eu ma gandesc sa-l reclamez la politie,dar nu stiu exact daca s-o fac, ce sa le spun politiei..Eu cred ca face contrabanda..trece dincolo de granita si ia tigari rusiene si le aduce.L-as putea reclama cu motivul ca vinde tigari rusesti minorilor.Dar daca le-as arata dovada pachetul care o luat copilul sau o poza cu pachetul si pe spatele lui nu m-ar lua la intrebari daca am luat eu de la el si nu mi-ar da amenda? De asta mi-e frica..As putea filma odata..pare un timp misterios, nu deschide tare usa.ia doar banii si da tigarile.Eu am 14 ani, dar vreau as putea salva ceva si m-as simti bine.Totusi politia m-ar acuza cumva intr-un mod?

5 răspunsuri:
Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

Daca situatia este asa cum ai descris-o faptul ca vand minorilor si la bucata sunt cele mai usoare fapte, ambele sunt doar contraventii la L.349/2002, cu md. si compl. ulterioare si se sanctioneaza, fiecare, cu amenda de la 250 lei la 1.000 lei.
Fapte mai grave pot fi exercitarea comertului fara autorizatie si evaziunea fiscala, eventual si contrabanda, acestea sunt infractiuni.
Politia n-are cum sa te acuze, contraventiile si infractiunile le savarseste respectivul si nu tu.

ardnaxur1961
| ardnaxur1961 a răspuns:

Mai intai, mi-au trebuit vreo 10 minute si vreo 5 recitiri ale postarii tale ca sa inteleg ce vrei, de fapt.
In al doilea rand, de ce tu, MINOR, aveai nevoie de tigari?
Faptul ca tu, minor, ai trimis un copil ( de unde si pana unde "sobolan"?) sa-ti ia tigari si i-ai indicat EXACT de unde sa le ia, dovedeste ca stiai perfect ca iei tigari de contrabanda.
Concluzia logica este: esti un golan analfabet al carui loc nu e pe strazi, ci intr-o institutie specializata pentru infractori minori.

| JohnnyBi a răspuns:

Reclami nu reclamezi, tigari rusiene? serios? il reclami, te duci la politie, ce ii face cat timp e minor? eh? minorii nu raspund penal pana la 14 ani si intre 14-18 este o regula ceva mai grea de explicat.

| darrio2007 a răspuns:

Politia poate ca nu te-ar acuza.In mod sigur parintii(tai)da.Pentru ca fumezi.Ii spui sobolan unui copil.Inseamna ca si tu esti la fel.Ca tot copil esti.Lasa tigarile.Nu sunt bune.

| manuel72 a răspuns:

Vorbeste cu sectoristul, sau mai bine zis cu agentul de zona, desi o faci pe riscul tau. Daca politistul nu e mana in mana cu contrabandistul tau, s-ar putea sa ia masuri si sa-i faca o perchezitie domiciliara, sa-i confiste marfa si sa-i dea o amenda.Dar ce te faci daca politistul e un spagar si te da in primire contrabandistului?