Pentru a obtine casa trebuie sa se faca procedura succesorala si toti ceilalti mostenitori trebuie sa renunte la mostenire, astfel ramanand un singur mostenitor.
Costul procedurii succesorale este in functie de valoarea imobilului (casa si terenul aferent).
Aici https://legeaz.net/utile/calculator-taxe-succesiune ai un calculator si poti calcula singur costul procedurii, introducand datele cerute.
In primul rand condoleante. Pai eu din cate stiu, se trece automat pe numele vostru, fiind singurii monstenitori. De ce tineti neaparat sa o treceti doar pe numele tau?
Am gresit exprimarea avand in vedere ca un prieten are nevoie de ajutor.
Treaba este asa.
Bunicul lui este mort adica proprietarul de foarte multi ani. Iar bunicul lui are 4 copii unul dintre ei fiind tatal prietenului meu. Iar prietenul meu cu tatal, mama si sora stau in casa aia de multi ani. Fratii tatalui fiind fiecare la casa lor. Prietenul meu vrea sa investeasca in acea casa dar nu poate deoarece nu e pe numele lui. Toti fratii tatalui prietenului meu sunt de acord sa semneze ca el sa treaca casa pe numele lui...dar nu stie cat costa si care este procedura?