| 4andrea567 a întrebat:

Salut TPU! Am o intrebare, ce se intampla daca am consumat din cardul parintilor aproximativ 3000 de lei pentru un joc? Imi puteti spune? De asemenea, cardul expira luna aceasta, pot afla ca am consumat banii cand incearca sa il schimbe?

8 răspunsuri:
Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

Daca ai cheltuit banii fara acordul parintilor fapta constituie furt si poti fi condamnat daca parintele face plangere penala.
Pot afla foarte usor ca ai cheltuit banii, la o simpla interogare la bancomat privind soldul ori daca solicita un extras de cont de la banca.

| 4andrea567 explică (pentru Ioandelasal):

Adica condamnat după gratii?

| Ioandelasal a răspuns (pentru 4andrea567):

Da, daca esti major. Daca esti minor se poate lua impotriva ta o masura educativa neprivativa de libertate.
P.S. Chiar crezi ca parintii ti-ar face plangere penala?
Nu ar fi mai bine sa le spui si sa le restitui banii?

Nu prea cred ca mi ar face plangere, si cred ca ar trebui sa le spun, bani am de unde sa le dau, chiar daca sunt minor, dar totusi nu stiu ce o sa spuna dupa

| Ioandelasal a răspuns (pentru 4andrea567):

Parerea mea este sa le spui adevarul si sa te angajezi ca nu o sa mai faci asta.

Multumesc pentru raspuns si ajutor

| Mopmop a răspuns:

Ai facut un lucru urat. Ar fi de preferat sa le spui si sa iti ceri iertare. Nu ai furat de la ei ci doar le-ai inselat increderea! Sunt sigur ca te vor ierta daca le spui! Sfatul meu: vorbeste cu ei si cere iertare!

| mihaela000ela a răspuns:

Cea mai buna minciuna...e ADEVARUL!