| madalingabriel019 a întrebat:

Salut, TPU, am o întrebare, dacă sunt victima violenței în familiei, datorită tatălui meu, dacă suna poliție pot obține un ordin de protecție împotriva sa fără a merge la IML? Și știam că se dă pe 5 zile, pentru a-l prelungi mai mult de 5 zile, ce este necesar să fac? Și în cât timp îl prelungește? Adică durează mai mult de 5 zile, cât durează și ordinul de protecție, sau se soluționează mai rapid și nu va mai fi necesar să mă mai întorc in această casă? Mulțumesc frumos

8 răspunsuri:
Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

Citeste L.217/2003, pentru prevenirea şi combaterea violenţei domestice, rep.in 2020, cu md. si compl. ulterioare si te lamuresti in ce situatii poti obtine ordinul de protectie provizoriu, ordinul de protectie si asupra intregii proceduri pentru a le obtine.

| LaSteauaCareaRasarit a răspuns:

Pai cum dovedesti ca ai fost agresat? Trebuie sa mergi la Spital, sa te vada un doctor.
Dar daca voi locuiti in aceeasi casa, iar tu esti minor, nu stiu sincer ce solutie ai. Vei fi luat si dus in plasament.
Suna la telefonul copilului, cere sfaturi acolo.

| madalingabriel019 explică (pentru LaSteauaCareaRasarit):

Mă duc la IML și îmi scot certificat medico-legal, si am mai chemat o dată poliția, si au zis ca data viitoare cand da in mine sun din nou si imi da oridin de protecție pe 5 zile

| LaSteauaCareaRasarit a răspuns (pentru madalingabriel019):

Tu ai intrebat "fără a merge la IML". E bine ca mergi si scoti certificat medico-legal.
Ok, primesti ordin de protectie. Cum va fi pus in aplicare?

Politia nu poate pune om de paza sa stea cu tine in casa. Ce iti imaginezi, ca o sa pareze loviturile tatalui tau? Nu.
Cu ordin de protectie, tu si tatal tau nu puteti sta sub acelasi acoperis.
Ai citit legea 217/2003, pusa de Ioandelasal?
Ai sunat la telefonul copilului?

| madalingabriel019 explică (pentru LaSteauaCareaRasarit):

Eu nu voi mai sta cu el, mă mut la bunica mea, nu voi mai locui cu el în casă, dar vreau să obțin acest ordin deoarece el ar veni după mine

| 1onurSimion a răspuns:

Orice formă și intenție de agresiune fizica sau verbală nu trebuie acceptată și nici permisă din partea absolut nimănuia fie sora, frate, sau tatăl!

Dacă tatăl tău a ajuns să-ți facă rău în halul ăsta nu-l ierta niciodată, Nu ierta pe absolut nimeni în viața asta care îți ridică o singură palmă!

Nici nu te îndemnă săte iei cu iei la ceartă sau să-le arăți "forța ta""puterea ta" sau că "nu-ți ieste frică de ei" să bați un om este dezumanizarea! Nu o demonstrație de "forța "sau " putere" evită oamenii sălbatici și ia măsuri urgent. Suni la poliție și săi bage la pușcărie acolo le este locul la toți sălbatici nu între oamenii.

Suni la poliție! De urgență și îi deschizi dosar penal, cel mai bine să se ducă pa pușcărie dacă el ca "tată" a ajuns săte bată ăla nu mai este tată. Poți obține oridin de restricție bine înțeles ai tot dreptul să ți departe de tine oamenii bolnavi mintali agresivi, violenți mai ales care te agresează în orice fel!

Niciodată să nu accepți în viața ta sau să treceri cu vederea din partea nimănui, o singură palmă din "glumă" o singură palmă din " greșelă" din "nervi" este de ajuns s-o singură palmă! Și o să-și permită să-ți facă rău "oamenii" ăștia nau Dumnezeu!

| madalingabriel019 explică (pentru 1onurSimion):

Am luat bătaie de multe ori, din cauza concubinei lui, și mi-a ajuns, la 16 ani mi-a fost reproșat de ea că de ce nu ma duc la muncă să aduc bani in casă

| 1onurSimion a răspuns (pentru madalingabriel019):

Dumnezeul îmi este martor.

De la o vreme mă uit câteodată la anumite documentare, despre cum își cresc copii uni"părinți" ce văd acolo este pentru mine groază
.și multe semne de întrebări foarte multe...

Am constatat că mulți oamenii așa ziși "părinți" suferă de șefie multă cu copii lor soțile lor familia lor.

Dacă erai copilul meu tu la 16 ani erai la școală chiar dacă rămâneai repetent, tot la școală, mergeai de muncă îți găseam eu când era timpul tău pentru asta. Tu ești doar un copil nevinovat mulți băieți, fete, copii Adolescenți au astfel de probleme familie cu așa"părinți" bolnavii nu-ți mai trebuiesc dușmani... sfatul meu cu toată inima și sufleul meu băiete, Tinere, Nu sta lângă astfel de "părinți" bolnavii! Ținete tată de școală și dacă ai nevoie de ceva să-mi spui, Ținete de școală să poți scăpa din mediul ăla în care te afli, și să nu faci prostia, greșeala, în viața ta să-le semeni lor niciodată! Să nu te comporți cu alți oamenii cum ei sau comportat și teau trata ei pe tine.

Este foarte bine că vezi Adevărul și realitatea că pot există și altlfe de oamenii fie părinți sau frați sau oricine te tratează în halul acela.

Mergi la poliție deschide dosar penal să-l mănânce pușcăria! Ăla nu-ți este tată, și un "om" care te tratează într-un hal grav de greșit, grav de greșit!

Tu trebuie sa mergi la școală, nu la muncă, la muncă ai timp, tu ești încă un copil de 16 ani care nu ști nimic despre viață nai văzut în multe nai trăit încă destule să înțelegi răul din lumea asta care se poate afla în oamenii fără Dumnezeu, îmi pare cu Adevărată foarte rău că ai un astfel de părinte pe nume"tată" și te tratează grav de urât, și greșit. Dacă este ceva cu care te pot ajuta oricând fără nicio problemă te ajut cât să-ți iei ceva tu pentru schoală tot ce ai nevoie și trebuie pentru școală.