| Petrutttt a întrebat:

Am o întrebare simpla si vreau un răspuns cât mai serios. Lucrez intr-un pub si nu am carte de munca iar angajatorul nu s-a ținut de cuvant cu banii menționați la început, dacă as pleca cu o anumită suma de la munca, ar avea ce sa imi facă? Menționez ca nu am carte de munca, nu am semnat absolut nimic, nici buletinul nu mi s-a cerut.

3 răspunsuri:
Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

Bineinteles ca are ce sa-ti faca, respectiv o plangere penala pentru delapidare (daca ai avut calitatea de gestionar) sau furt si poti fi condamnat penal.
Daca nu ti-a facut contract individual de munca (carnet de munca nu se mai face din 2011) si nu te-a platit atunci poti reclama la ITM si, daca nu se rezolva, il poti da in judecata.

| Petrutttt explică (pentru Ioandelasal):

Sunt ospatar nu are de unde sa aduca dovezi ca banii respectivi au fost încasați de mine, odată ce ma duc la ITM si o sa vina peste el, o sa spună faptul ca nu am lucrat la el si eu nu am cum sa dovedesc ca am făcut asta, nu e furt din casa sunt niște bani care intra in buzunar din vânzare iar el nu are cum sa dovedească ca banii aia sunt la mine, nu scoate nici măcar bon fiscal pe toate comenzile

| Ioandelasal a răspuns (pentru Petrutttt):

Ti-am raspuns si la mesajul pe privat. Cum poate dovedi ca ai lucrat asa si tu poti dovedi ca ai lucrat, respectiv cu martori. Si iti repet ce ti-am spus si in raspunsul pe privat: urmeaza calea legala si nu face o prostie care iti poate strica viitorul.