Proprietarul poate da o declaratie autentica de primire in spatiu la orice reprezentanta diplomatica (Ambasada ori Consulat) a Romaniei din tara unde se afla si ti-o trimite, aceasta declaratie tine loc de semnatura.
Nu înțeleg ce legătură are propietarul cu faptul că ți-ai pierdut portofelul părerea mea e să mergi la poliție să declari că le-ai pierdut și să începi demersurile să faci altul nou.
Păi am nevoie de anumite documente de care nu pot face singur rost
Dar tu unde ai domiciliul stabil? Ca daca stai în chirie, acolo iti poti stabili doar resedinta (flotantul vechi). Tu ai nevoie de proprietarul imobilului doar daca ai domiciliul unde spui ca locuiesti cu chirie.
Păi eu locuiesc în chirie, dar buletinul vechi e făcut pe altă adresă
Daca nu ai domiciliul acolo unde locuiesti cu chirie, Cartea de identitate se face pe vechiul domiciliu. In caz ca la vechiul domiciliu nu mai poti sa-ti faci carte de identitate, deoarece proprietarul imobilului nu te accepta, atunci ti se va face carte de identitate provizorie cu domiciliul pe care-l ai acum.
Propietarul imobilului unde locuiesti cu chirie nu cred ca o sa accepte sa-ti stabilesti domiciliul la el. Eu nu as accepta asa ceva. El doar ti-a inchiriat locuinta, nu ti-a dat-o in proprietate.