| claud1u97 a întrebat:

am și eu o întrebare am luat o amenda de circulație în septembrie 2016 și nu am avut bani so plătesc nici până acum menționez Masina este pe numele altcuiva aveți idee când se duce pers respectiva sa plătească impozitul pe masina pe ce mai are el îl aduce la cunoștință că are o amenda pe alt nume?

4 răspunsuri:
| Popescu_Eugen_1964 a răspuns:

Nu poate sa mearga amenda ta la altcineva, ajunge la tine la fiscul local si te prinde pe tine cand te ducu cu impozite sau orice altceva. Daca nu ai tu proprietati si stai la aceeasi adresa cu parintii posibil sa le spuna lor sau chiar sa-i forteze sa plateasca amenda.

| Violleta2022 a răspuns:

Amenda este personala, deci netransmisibila si iti va veni tie cu majorare.

suntserios
| suntserios a răspuns:

Nu are nicio treaba amenda cu el ci tu tine

Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

Daca ti-au facut tie proces-verbal de contraventie atunci amenda trebuie s-o platesti tu si nu proprietarul din acte al masinii.
Daca p.-v. de contraventie a fost incheiat fara sa fii de fata atunci proprietarul ar fi fost chemat la politie sa spuna cine a condus masina si tot tu ai fi fost amendat.
Daca nu platesti amenda aceasta va fi trimisa la serviciul de impozite si taxe de la domiciliul tau si va fi luata cand te vei duce sa platesti un impozit. Daca nu esti platitor de impozite se va incerca executarea silita, in primul rand prin poprire pe salariu sau conturi din banci.
Daca nu ai bunuri executabile silit atunci se poate sesiza judecatoria, pentru transformarea amenzii in ore de munca in folosul comunitatii, conform OG nr.2/2001, privind regimul juridic al contraventiilor, cu md. si compl. ulterioare, citez:
"ART.39^1.(1) În cazul în care contravenientul nu a achitat amenda în termen de 30 de zile de la rămânerea definitivă a sancţiunii şi nu există posibilitatea executării silite, acesta va sesiza instanţa în circumscripţia căreia s-a săvârşit contravenţia, în vederea înlocuirii amenzii cu sancţiunea prestării unei activităţi în folosul comunităţii, ţinându-se seama, după caz, şi de partea din amendă care a fost achitată.
(2) În cazul în care contravenientul, citat de instanţă, nu a achitat amenda în termenul prevăzut la alin. (1), instanţa procedează la înlocuirea amenzii cu sancţiunea prestării unei activităţi în folosul comunităţii pe o durată maximă de 50 de ore, iar pentru minori începând cu vârsta de 16 ani, de 25 de ore.
(3) Hotărârea prin care s-a aplicat sancţiunea prestării unei activităţi în folosul comunităţii este supusă recursului.  
(4) Urmărirea punerii în executare a sentinţelor se realizează de către serviciul de executări civile de pe lângă judecătoria în a cărei rază s-a săvârşit contravenţia, în colaborare cu serviciile specializate din primării."