anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Am si eu o intrebare in legatura cu noua legislatie. Daca ma poate lamuri si pe mine in legatura cu fostul carnet A1. Care acum am inteles ca se numeste AM. Din cate stiu eu, pentru A1 puteai da la 16 ani si puteai conduce motoare/scutere de maxim 125cc si 11kw. Intrebarea mea este urmatoarea...
Ce motoare/scutere poti conduce cu AM, care este maximul de cc si kw. Daca stie cineva raspunsul sau un site undeva... Dau funda, multumesc frumos!

Răspuns Câştigător
| slystallonee a răspuns:

AM-este acelasi lucru cu atestatu.te duci la scoala de unde ai atestatul, predai atestatul, mai dai niste bani sh cateva ore de legislatie si iti da AM care e acelasi lucru.
A1 e asa cum ai zis uh.
mai bine da A1.

3 răspunsuri:
| Coco_3708 a răspuns:

Mi-am luat carnetul vara asta de am/a1 nu se va schimba nimic am prieten care vor da din primavara de carnet. singurul lucru care se schimba este faptulc a vei da si examen de traseu pe langa sala si poligon

Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

Nu ai inteles bine.
Corespunzator subcategoriei A1 anterioare de la 19.01. 2013 va fi categoria A1 si acel permis este valabil pana la preschimbare, la expirarea perioadei de valabilitate. In acest sens sunt prevederile Legiii nr.203/2012 prin care s-au adus modificari la OUG nr. 195/2002 (Codul rutier), citez:
"ART.II
Categoriile şi subcategoriile de vehicule pentru care au fost emise permise de conducere anterior datei de 19 ianuarie 2013 se echivalează cu categoriile de vehicule pentru care se eliberează permise de conducere potrivit dispoziţiilor art. 20 alin. (3) din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 195/2002, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, inclusiv cu cele aduse prin prezenta lege, după cum urmează:
l) subcategoria B1 cu categoria B1;
ART. III
Permisele de conducere eliberate anterior datei de 19 ianuarie 2013 pentru categoriile de vehicule echivalente celor prevăzute la art. 24 alin. (5) lit. a) din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 195/2002, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, inclusiv cu cele aduse prin prezenta lege, îşi păstrează valabilitatea administrativă până la data expirării menţionată în acestea."

| brandsfashion a răspuns:

Cu AM poti conduce maxim capacitate cilindrica de 50 cc si il poti lua acest permis de la 16 ani.