1.Daca puteti dovedi prin acte lipsa de discernamant la data incheierii contractului de credit, atunci contractul poate fi anulat, ca lovit de nulitate absoluta si mostenitorii nu vor mai trebui sa plateasca.
2. Daca nu se poate dovedi lipsa de discernamant atunci se poate face mostenirea sub beneficiu de inventar, respectiv se va mosteni ce ramane dupa plata datoriilor bunicului.
Ce descrii tu acolo cred ca se incadreaza la infractiunea de hartuire ( http://consilierjuridic.com/noul-cod-penal-ncp/2015/art-208/ ), dincolo de problema creditului care necesita vizita la un avocat pentru a fi lamurita.
Adica chiar si daca ar avea cei de la banca dreptate, tot nu pot sa terorizeze o persoana. Cu atat mai mult in situatia asta in care raman si celelalte suspiciuni.
Sunt bunica ta (in calitate de sotie supravietuitoare) si copiii pe care i-au avut. Ei sunt mostenitorii legali ai bunicului tau.
Mostenitorii dobandesc si sunt raspunzatori atat pentru activ (case, masini sau alte bunuri pe care le-a avut bunicul), cat si pasivul (adica datoriile defunctului, indiferent daca sunt proprii). Dobandesc atat drepturi, cat si obligatii.
Nu sunt decat doua solutii: dezbateti mostenirea dupa bunicul, iar mostenitorii achita obligatia sau daca spui ca la momentul contractarii creditului bunicul tau nu avea discernamantul necesar, apelati la un avocat si dati in judecata banca (cu dovezi ale bolii de care suferea bunicul).