| 000MadMAX000 a întrebat:

am si eu o intrebare si suna in felul urmator: in septembrie o sa implinesc 18 ani si va trebui sa imi schimb numele de familie.In momentul de fata ma numesc Dascalul Andrei si imi voi schimba numele de familie in Cozma ok deci intrebarea mea este pot sa imi mai adaug un prenume pe lanaga Andrei? si daca da pot sa imi pun ce nume vreau (poate fi si strain, american)?

Răspuns Câştigător
| valentingb a răspuns:

Ok,schimba-l.E chiar foarte simplu, dureaza cam 2 saptamani, mergi la evidenta populatiei.Pentru a schimba numele iti trebuie un motiv bun, dar probabil ai unul.
Chiar scrie pe chestionarul de incriere: de ce doriti sa va schimbati numele?, nu glumesc.
pa multa bafta

7 răspunsuri:
Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

Pentru schimbarea numelui de familie ai nevoie de motive intemeiate, atat pentru schimbarea pe cale administrativa, conform OG 41/2003, cat si prin justitie, altfel nu o s-o aprobe.
Nu poti adauga un alt prenume, ar trebui si pentru asta motive intemeiate. Numai bine!

| KellyGreen a răspuns:

Da,poti decat ca va trebuii sa mai scoti niste bani din buzunar numele poti sa ti'l alegi tu nu conteaza din ce limba provine.

| valentingb a răspuns:

Nu face asta daca nu crezi ca poti face fata glumelor...
Dar ai de gand sa mergi in anglia, australia, america, etc?
Altfel nu vad rostul.
Dar ca sa raspund intrebarii, da, poti sa adaugi aproape tot ce vrei tu.Ramane la latitudinea personalului de la evidenta populatiei daca numele pe care vrei sa il adaugi poate fi acceptat sau nu, conform noii legislatii.

| 000MadMAX000 explică (pentru valentingb):

Si referitor la raspunsul lui valentingb "daca pot sa fac fata glumelor" sincer nu imi pasa de ce spun cei care fac niste glume despre numele meu.NU vad de ce mi-ar fi rusine sa am un nume mai diferit (ei rad de mine ca sunt diferit eu rad de ei ca sunt toti la fel).

| 000MadMAX000 explică (pentru valentingb):

Da am de gand sa merg in america dupa ce termin studiile.Si sincer referitor la intrebarea de mai sus a lui muhuaxela nu stiu exact cum acum incerc si eu sa ma interesez.

| valentingb a răspuns (pentru 000MadMAX000):

Ok,schimba-l.E chiar foarte simplu, dureaza cam 2 saptamani, mergi la evidenta populatiei.Pentru a schimba numele iti trebuie un motiv bun, dar probabil ai unul.
Chiar scrie pe chestionarul de incriere: de ce doriti sa va schimbati numele?, nu glumesc.
pa multa bafta

| muhuaxela a răspuns:

Nu cred ca vei putea.Doar numele din certificatul de nastere.
Am si eu o intrebare:de ce(cum poti) sa-ti schimbi numele de familie cand implinesti 18 ani?

| kostyx a răspuns:

Se poate!