| varsanofie a întrebat:

Salut TPU!
Am și eu o nedumerire.
În prezent lucrez ca gestionar, având minim pe economie și a-și dori să-mi plătesc la o alta firma pe încă patru ore cartea de muncă, adică un salariu pentru indemnizația de maternitate. Întrebarea este dacă merita să plătesc taxele pentru încă un salariu, în ideea de a îmi mari indemnizația creștere copil.
Aștept răspunsurile dvs. dau fundă. ????

7 răspunsuri:
Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

Nu se poate ce vrei tu, nu cred ca vreun angajator ar risca sa te angajeze fictiv si chiar de s-ar putea nu merita.

| Violleta2022 a răspuns:

Este ilegal ce vrei tu.

| varsanofie explică (pentru Violleta2022):

De ce este ilegal? Am un job și caut să mai am încă unul.

| Violleta2022 a răspuns (pentru varsanofie):

Din acauza asta"Întrebarea este dacă merita să plătesc taxele pentru încă un salariu,"
ca nu te poate angaja nimeni ilegal, doar ca vrei tu sa-ti platesti taxe, tot ilegale.

| CristiDinBucuresti a răspuns:

Intrebare, de lucrezi doar 4 ore ai vreun handicap? Ca joburile part time sunt pentru cei cu dizabilitati, ceilalti sanatosi lucreaza 8 -12 ore, acum tu in ce categorie esti?

| varsanofie explică (pentru CristiDinBucuresti):

Momentan lucrez cu norma intreaga, doresc să caut un al doilea job part tine.

| adryang78 a răspuns:

Nu merită. În prezent, pentru contractele de muncă cu timp parțial se plătesc contribuții la stat ca pentru un contract cu normă întreagă. Există o inițiativă legislativă care să elimine plata CASS (asigurarea de sănătate) și impozitul pentru al doilea contract și pentru orele suplimentare în limita a 32 de ore lucrate. Dar până va fi adoptată legea, DACĂ va fi adoptată, înseamnă să ieși în pagubă dacă tu doar vrei să-ți plătești contribuțiile din buzunarul tău.