| cristian23radu a întrebat:

Am si eu o nelamurire legata de copyright-ul unei carti: daca reproduc(nu o copiez exact la fel) informatia si o traduc in limba engleza pot fi tras la raspundere pentru ca am incalcat legea? Daca da, care sunt sanctiunile? Banuiesc ca trebuie cineva sa faca plangere pentru plagiat..."hotul neprins, negustor cinstit".
Multumesc.

Răspuns Câştigător
Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

Reproducerea inseamna redarea intocmai ca originalul, respectiv copiere.
Fapta ar constitui cel putin contraventia prevazuta de L.8/1996, cu md. si compl. ulterioare, citez:
"ART.139^2.Constituie contravenţii şi se sancţionează cu amendă de la 3.000 lei la 30.000 lei următoarele fapte:
f) comunicarea publică, fără autorizarea sau consimţământul titularului drepturilor recunoscute de prezenta lege, a operelor ori a produselor purtătoare de drepturi conexe."
Nu incalci nimic daca o sa copiezi si traduci cartea numai pentru tine si nu o faci publica.

2 răspunsuri:
| doctorandus a răspuns:

Pentru rezumate, daca sunt propriile tale cuvinte, drepturile de autor le ai chiar tu.

| Radu284 a răspuns:

Depinde de multi factori. Ce vrei sa faci cu produsul finit? Il vinzi? Doar il dai la prieteni? Cat de mult schimbi tu in cartea ta, fata de original? Ce fel de carte e? Se mai gaseste informatia aia undeva?

Întrebări similare