Discuta si impaca-te cu proprietarul autoturismului, e cea mai buna, si-ti va fi lectie de viata.
Poti scapa daca proprietarul nu depune plangere. Actiunea penala, in acest caz, se pune in miscare la plangerea prealabila la celui vatamat.
Mai mult, avand 15 ani, aibobprezumtie relativa de existenta a discernamantului. Adica, e posibil sa se dovedeasca ca nu ai avut discernamant in acel moment, dar asta doar daca e cazul unui proces penal. Mai mult, cel mai probabil nimeni nu iti va face nimic la o asemenea fapta, chiar daca se depune plangere. Pericolul social si utilitatea urmaririi faptei sunt, practic, inexistente, putand merge spre o renuntare la urmarirea penala, in cel mai rau caz.
Daca proprietarul nu depune plangere penala nu ai ce pati, ce ai facut tu este infractiunea de distrugere, conform Codului penal, citez:
"ART. 253. Distrugerea
(1)Distrugerea, degradarea sau aducerea în stare de neîntrebuinţare a unui bun aparţinând altuia ori împiedicarea luării măsurilor de conservare sau de salvare a unui astfel de bun, precum şi înlăturarea măsurilor luate se pedepsesc cu închisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amendă.
(6) Pentru faptele prevăzute în alin. (1) şi alin. (2) acţiunea penală se pune în mişcare la plângerea prealabilă a persoanei vătămate."
Chiar daca proprietarul masinii face plangere penala si esti descoperit, fiind minor, se va lua impotriva ta doar o masura educativa, de regula neprivativa de libertate si doar ca exceptie privativa de libertate, conform Codului penal, citez:
"ART.113.Limitele răspunderii penale
(1) Minorul care nu a împlinit vârsta de 14 ani nu răspunde penal.
(2) Minorul care are vârsta între 14 şi 16 ani răspunde penal numai dacă se dovedeşte că a săvârşit fapta cu discernământ.
(3) Minorul care a împlinit vârsta de 16 ani răspunde penal potrivit legii.
ART.114.Consecinţele răspunderii penale
(1) Faţă de minorul care, la data săvârşirii infracţiunii, avea vârsta cuprinsă între 14 şi 18 ani se ia o măsură educativă neprivativă de libertate.
(2) Faţă de minorul prevăzut în alin. (1) se poate lua o măsură educativă privativă de libertate în următoarele cazuri:
a) dacă a mai săvârşit o infracţiune, pentru care i s-a aplicat o măsură educativă ce a fost executată ori a cărei executare a început înainte de comiterea infracţiunii pentru care este judecat;
b) atunci când pedeapsa prevăzută de lege pentru infracţiunea săvârşită este închisoarea de 7 ani sau mai mare ori detenţiunea pe viaţă.
ART.115. Măsurile educative
(1) Măsurile educative sunt neprivative de libertate sau privative de libertate.
1. Măsurile educative neprivative de libertate sunt:
a) stagiul de formare civică;
b) supravegherea;
c) consemnarea la sfârşit de săptămână;
d) asistarea zilnică.
2. Măsurile educative privative de libertate sunt:
a) internarea într-un centru educativ;
b) internarea într-un centru de detenţie.
(2) Alegerea măsurii educative care urmează să fie luată faţă de minor se face, în condiţiile art. 114, potrivit criteriilor prevăzute în art. 74."
Puscarie 7 ani
Mai bine te duci reorde xu o roata nou nouță și o schimbi si o lasi si pe cea veche acolo
Trebuie sa te predai la politie
Mergi la secția de politie cu 1000 lei si spune-i ca vrei sa te predai
Vrei sa dai banii omului
Adică ai tăiat cauciucul unei mașini la întâmplare doar pentru că așa au vrut mușchii tăi, să-i faci zile fripte unui necunoscut care nu ți-a făcut nimic rău?
Tu nu meriți să trăiești într-o societate civilizată, băiețel. Du-te și locuiește singur într-o pădure undeva.
Daca asa am vrut sa fac asa am facut. Stau unde vreau si fac ce vreau. Si poate era masina ta, m as fi bucurat mai mult
Iar eu m-aș bucura foarte mult să-ți petreci câteva luni la închisoare, unde-ți e locul. Ceea ce ai mari șanse să se întâmple dacă vei continua să te comporți ca un vandal descreierat.
Ție ți-ar plăcea dacă în dimineața în care trebuie să plecați în vacanță, tac'tu și-ar găsi roțile mașinii tăiate? Sau dacă într-o iarnă unul ți-ar sparge toate geamurile casei, să dormi la -10 grade?