| mennenspeed a întrebat:

Am terminat orele de condus ( am facut cele 30 ore ), am fost la cec am platit taxa de 68 lei si la taxa de 6 lei, am fost cu ele la profesorul de legislatie si le-a pus in dosarul meu. Miercuri merg la examenul teoretic. Mai trebuie ceva la dosar?
Dosarul ramane la profesorul de legislatie?

4 răspunsuri:
Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

Conform Ordinului MAI nr.268/2010, privind examinarea pentru obtinerea permisului de conducere, cu md. si compl. ulterioare, citez:
  "ART.6.(1) La data verificării dosarului de examinare, respectiv la data susţinerii probelor de examen, candidaţii trebuie să îndeplinească, potrivit legii, condiţiile de vârstă, să fie apţi din punct de vedere medical, să facă dovada îndeplinirii uneia dintre condiţiile prevăzute la art. 3 alin. (1), să facă dovada pregătirii teoretice şi practice prin cursuri organizate în şcoli de conducători auto şi să nu se afle în una dintre situaţiile prevăzute la art. 24 alin. (6) din ordonanţa de urgenţă.
  (2) Înregistrarea în aplicaţia informatică de examinare şi susţinerea probelor de examen sunt condiţionate de prezentarea dosarului de examinare, care trebuie să conţină următoarele documente:
  a) cererea-tip, semnată de candidat, prevăzută în anexa nr. 1, în care se consemnează şi declaraţia pe propria răspundere a candidatului, dată sub sancţiunea prevăzută de art. 326 din Codul penal, din care să rezulte îndeplinirea uneia dintre condiţiile prevăzute la art. 3 alin. (2);
  b) fişa de şcolarizare, al cărei model este prevăzut în anexa nr. 2, emisă de şcoala de conducători auto în cadrul căreia candidatul a absolvit cursurile de pregătire teoretică şi practică, în care se consemnează şi avizul medical «apt pentru conducerea autovehiculelor din grupa...», corespunzător categoriei pentru care se solicită examinarea; documentul eliberat de unitatea de asistenţă medicală autorizată, care atestă grupa de autovehicule pe care solicitantul este apt să le conducă, se păstrează la şcoala de conducători auto care a pregătit candidatul;
  c) certificatul de cazier judiciar în termenul de valabilitate, eliberat de structurile competente ale Poliţiei Române, potrivit legii;
  d) copia actului de identitate valabil;
  e) dovada de plată a taxelor şi tarifelor aferente obţinerii permisului de conducere.
  (3) Candidatul al cărui permis de conducere a fost anulat ca urmare a rămânerii definitive a unei hotărâri judecătoreşti de condamnare pentru una dintre faptele prevăzute la art. 114 alin. (1) şi art. 115 alin. (1) din ordonanţa de urgenţă prezintă documentele prevăzute la alin. (2) lit. a), c)-e) şi trebuie să facă dovada că este apt din punct de vedere medical pentru conducerea autovehiculelor din grupa din care face parte categoria solicitată, printr-un document eliberat de o unitate de asistenţă medicală autorizată, precum şi faptul că este apt din punct de vedere psihologic pentru a conduce autovehicule pe drumurile publice, printr-un document eliberat de un laborator de specialitate autorizat.
  (4) Taxele şi tarifele aferente obţinerii permisului de conducere se pot încasa şi la ghişeele serviciilor publice comunitare competente să efectueze examinarea candidaţilor, în condiţiile stabilite prin ordin al prefectului.
  (5) Candidaţii cu vârsta cuprinsă între 16 şi 18 ani, care solicită examinarea pentru obţinerea permisului de conducere pentru categoriile de vehicule AM, A1 şi B1, trebuie să prezinte, pe lângă documentele prevăzute la alin. (2), declaraţia autentificată de notarul public, prin care este exprimat acordul părinţilor sau, după caz, al părintelui căruia minorul i-a fost încredinţat prin hotărâre judecătorească, al tutorelui, curatorului sau persoanei în îngrijirea ori supravegherea căreia acesta se află, pentru participarea la examinare.
  (6) În cazul în care se solicită obţinerea mai multor categorii, fiecare dosar întocmit pentru categoria solicitată suplimentar trebuie să conţină câte o fotocopie a certificatului de cazier judiciar.
  (7) În cazul străinilor şi al cetăţenilor statelor membre ale Uniunii Europene sau ale Spaţiului Economic European, certificatul de cazier judiciar este cel eliberat de Inspectoratul General al Poliţiei Române, potrivit legii."
Ia dosarul si verifica daca ai actele enumerate in prevederea legala. Trebuie sa duci cu tine acest dosar, la ambele teste, atat cel teoretic, cat si cel practic.

| mgtow a răspuns:

Se ocupa scoala de dosar, va ajunge in mana politaiului apoi o sa ramana la srpciv daca ai trecut pentru tramitele de a produce permisul de conducere.

| ionutzxz a răspuns:

Tu nu ai treaba cu nimic! Scoala te ajuta cu totul! Vorbeste cu instructorul daca trebuie sau nu ''prajitura'' la poliţai! In rest, spor la condus! Nu uita de stop si cedeaza..., fii atent la semne

| suntserios a răspuns (pentru ionutzxz):

Lol, iar sfatul cu spaga, nu exista intrebare despre examenul de conducere unde sa nu fie un raspuns in care se face referire la spaga