Nu este deloc moral, dar din păcate cămătarii nu se ghidează după principiile moralității. Pe de altă parte, nu au făcut nimic ilegal. Tu ai semnat de bunăvoie un contract care îi avantaja pe ei în mod evident. Iar ceea ce ți-au promis la telefon este egal cu zero dacă nu este pus pe hârtie. Interesul lor este să-ți aplice dobânzi și penalizări cât mai mari, din cinci în cinci minute dacă se poate.
Sfatul meu este să achiți cât poți de repede tot ce e de achitat, și să-ți fie o lecție de viitor. Reclamele alea cu oameni zâmbitori în care ți se spune cât de ușor și avantajos este să împrumuți de la IFN-uri sunt niște gogorițe iar în spatele lor se ascund niște business-uri care prosperă din naivitatea sau disperarea oamenilor.
Multumesc pentru raspuns. Voi plati ce restante mai am in urmatoarele zile, dar voi ramane in biroul de credite sa inteleg... mai bine luam bani cu dobanda de la camatari, scapam mai ieftin.
Ai platit intr-un an 2.500 lei pentru un credit de 700 lei si tot nu l-ai terminat de achitat? Nu-mi vine sa cred! Cat era dobanda la credit?
Nu stiu cate dobanzi sau ce au facut, dar ma crucesc de fiecare data cand ma uit pe chitantele de plata.
Poti verifica daca te-au raportat la biroul de credite sau daca numai te-au amenintat ( amenitarea este o practica obisnuita a lor!). Vezi cum poti afla la pct. 4 din link-ul : http://www.birouldecredit.ro/index_files/Intrebari_frecvente.htm