Se vede ca nu mi-ai citit atenta raspunsul. Am spus foarte clar si ti-am citat si prevederea legala, respectiv:
-Punctul de pensie va fi de 1.000 de lei iar pensia unui pensionar se calculeaza prin inmultirea punctelor de pensie cu valoarea unui punct. De ex. un pensionar are 1, 5 puncte de pensie, deci va avea pensia bruta de 1.500 lei.
-Pensia minima a fost deja marita la 520 lei. Aceasta suma se acorda celor care nu le-a rezultat, din calcul, o pensie mai mare, respectiv au avut sub 0, 52 puncte de pensie.
De la 1 iulie este prevazuta cresterea punctului de pensie, acesta va fi de 1.000 de lei, astfel ca toate pensiile se vor mari. Pensia minima este de 520 lei a fost marita din 1 martie 2017.
Aceste cresteri au fost prevazute de OUG nr.2/2017, citez:
"ART. 2.(1) Începând cu data de 1 iulie 2017, prin derogare de la prevederile art. 102 alin. (2) din Legea nr. 263/2010 privind sistemul unitar de pensii publice, cu modificările şi completările ulterioare, valoarea punctului de pensie, stabilit potrivit art. 12 alin. (1) din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 99/2016, se majorează cu 9% şi este de 1.000 lei.
(2) Începând cu 1 martie 2017, nivelul indemnizaţiei sociale pentru pensionari, prevăzută de Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 6/2009 privind instituirea pensiei sociale minime garantate, aprobată prin Legea nr. 196/2009, cu modificările ulterioare, este de 520 lei."
Deci va fi de 1.000 lei sau 520 lei? în cepând cu 1 iulie?
Se vede ca nu mi-ai citit atenta raspunsul. Am spus foarte clar si ti-am citat si prevederea legala, respectiv:
-Punctul de pensie va fi de 1.000 de lei iar pensia unui pensionar se calculeaza prin inmultirea punctelor de pensie cu valoarea unui punct. De ex. un pensionar are 1, 5 puncte de pensie, deci va avea pensia bruta de 1.500 lei.
-Pensia minima a fost deja marita la 520 lei. Aceasta suma se acorda celor care nu le-a rezultat, din calcul, o pensie mai mare, respectiv au avut sub 0, 52 puncte de pensie.
Se mareste punctul de pensie asa ca se maresc direct proportional.
cu minimul la pensie nu am auzit