Dupa lege nu ai voie da eu nici o data nu i-am bagat in seama si in fiecare an eu dau peterde din cele mai periculoase bineinteles in curte
Domnu' Ioan, din cate stiu legislatia permite folosirea materialelor pirotehnice, precum petardele sau artificiile mai mici in zilele de 31 decembrie si 1 ianuarie.Corectati-ma daca gresesc, dar eu asa stiam ca era, conform legii.
Gresesti, sunt permise doar materialele pirotehnice foarte mici, cum sunt stelutele, betisoarele, etc, pentru restul fiind prevazute conditii speciale, conform L.126/2005, republicata in 2011, citez:
"Art. 7
(1) Persoanele fizice nu au dreptul sa detina, sa utilizeze, sa transporte, sa depoziteze, sa experimenteze ori sa manuiasca explozivi de uz civil sau articole pirotehnice daca nu fac dovada calitatii de artificier, respectiv de pirotehnician autorizat si nu reprezinta o persoana juridica autorizata si inregistrata conform prevederilor legale.
(2) Personalul special instruit poate manipula materii explozive numai sub supravegherea unui artificier sau a unui pirotehnician autorizat.
(3) Prin exceptie de la prevederile alin. (1):
a) persoanele care au implinit varsta de 16 ani pot detine si utiliza articole pirotehnice din categoriile 1 si P1;
b) persoanele care au varsta peste 15 ani si care urmeaza cursuri de formare in invatamantul de specialitate pot avea la dispozitie articole pirotehnice numai pe timpul instruirii. "
Ce inseamna fiecare poti citi aici: http://www.comunicare.mai.gov.ro/....../index.php
Frate daca stai la casa la tara poti sa dai tone. daca stai in oras e cam naspa ca sunt curcanii peste tot la colt de strada..iti da o amenda de nu te vezi.31 decembrie si 1 ianuarie ai voie sa dai cu petarde si artificii
In opinia mea petardele sunt cele mai naspa lucruri, mai ales acum de sarbatori. Daca esti copil de 10 ani si vrei sa te distrezi cu amicii din bloc, atunci da petarde b-)
Eu anul trecut am vandut petarde la greu! mi-am sos banii am pocnit petarde si mam distrat! tin sa spun ca mergeam pe strada si intrebam fiecare copil(de 10-15 ani) daca vrea petarde) si nu am patit nimic crede-ma!
PoisonKiss întreabă: