| BogdyX9 a întrebat:

As avea o curiozitate, am auzit ca incepand din ianuarie 2013 au pus permise pentru scutere si in Romania si trebuie sa ai impliniti 16 ani pentru a incepe cursurile. Eu am facut permisu pentru scuter A1 in Italia la 15 ani, As vrea sa stiu daca la vara cand ma duc in Romania pot sa conduc scuterul, chiar daca nu am 16 ani (implinesc 16 in octombrie 2013), am permis italian A1 am facut cursuri de 13 ore am dat examen verbal si practic. Multumesc anticipat

Răspuns Câştigător
| PhDachiever a răspuns:

Nu. Trebuie sa sustii examenul de A1 in concordanta cu legislatia romaneasca (am impresia ca totusi poti sa dai direct examenul, in momentul implinirii varstei de 16 ani + 1 zi, daca cei de la DRPCIV permit echivalarea scolii italienesti la noi).
Respectiva lege a fost publicata in MO in data de 12/11/2012 (daca-mi aduc bine aminte), urmand sa intre in vigoare la 1/3 ianuarie 2013.

3 răspunsuri:
| PhDachiever a răspuns:

Nu. Trebuie sa susti examenul de A1 in concordanta cu legislatia romaneasca (am impresia ca totusi poti sa dai direct examenul, in momentul implinirii varstei de 16 ani + 1 zi, daca cei de la DRPCIV permit echivalarea scolii italienesti la noi).
Respectiva lege a fost publicata in MO in data de 12/11/2012 (daca-mi aduc bine aminte), urmand sa intre in vigoare la 1/3 ianuarie 2013.

| adriangabor92 a răspuns:

Poti merge cu scuter-ul

Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

Vei putea sa conduci scuterul in Romania doar dupa implinirea varstei de 16 ani, asa este legislatia rutiera romana, astfel cum a fost modificata prin Legea nr.203/2012, intrata in vigoare la 19.01. 2013.