anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Salut TPU, as dori sa va intreb in legatura cu arma aceasta, as dori sa o cumpar pentru un prieten de familie care a iesit la pensie din cadrul militar dar care nu are autorizatie sau permis de port arma, arma aceasta: https://www.airsoft.ro/......mm-luneta. Pentru ea din ce vad trebuie permis de port arma sau autorizatie nu? Ca vad ca la ei pe site spun asa: "Replicile pentru airsoft nu fac obiectul legii 295/2004, prin urmare nu aveţi nevoie de permis port armă sau autorizaţie pentru achiziţionarea unui astfel de produs.". Arma aceasta este o replica sau nu? Sau ce arma imi puteti recomanda si mie pentru prietenul meu care nu doreste sa plece cu ea la vanatoare ci sa impuste prin curte brabeti/ciori/cotofene/gugustiuci etc. dar care sa aiba puterea in Jouli mare si viteza m/s undeva pe la 200 sau mai mare? Multumesc

Răspuns Câştigător
Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

Cred ca ai mai pus aceasta intrebare si ti-am raspuns ca arma se incadreaza la categoria C - arme supuse autorizarii din anexa la L.295/2004 si este nevoie de o autorizatie de la politie.
Nu este o replica de arma tip airsoft, pentru care nu se cere nimic pentru procurare si detinere, doar varsta de 18 ani, ci arma lunga cu aer comprimat.

| Andrei007007 a răspuns (pentru Ioandelasal):

Am inteles acum, nu stiam ce as putea sa-i cumpar, pana la urma am inteles cum sta treaba, o sa-i cumpar un pistol cu bile de cauciuc pe baza de CO2 de 11 jouli care nu trebuie sa depui nimic la politie, iti trebuie sa ai minim 18 ani pentru a-l utiliza, am inteles asta si de la politie.

1 răspuns: