anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Aseara umblam cu o bere pe strada si am dat de 3 masini de politie si o duba de jandarmi care probabil faceau razii, s-au dat jos vreo 10 politisti si jandarmi m-au controlat si prin urmare mi-au dat amenda 1 mil care dupa 48 ore se face 5 mil.Eu nu am baut pe strada ci intr-o locuinta si am vrut sa plec la altcineva cu sticla aceea care era inceputa sa beau cu el si nu vreau sa platesc amenda.Ce se va intampla? Rog seriozitatebig grin

Răspuns Câştigător
| DirectDinBerceni92 a răspuns:

Si mie mi-au facut odata asa dar nu le-am platit nimic...Deaia toti uram politia romana...ca sunt niste japnite de oameni care profita de uniforma lor. Daca n-ar aveao, nu ar mai zice nimic.

8 răspunsuri:
| visatorul78 a răspuns:

Amenda o poti contesta. Ar trebui sa discuti cu un avocat, sa fie procedura bine facuta. Stai linistit, primesti inapoi banii pe care ii dai avocatului.
Daca nu depui contestatia in termen (15 zile de la data comunicarii PV), trebuie sa platesti amenda. Daca o platesti in 48 ore, e redusa la jumatate. Daca nu contesti, va trebui sa platesti.
Daca nu platesti, dupa o perioada, Serviciul de Impozite si Taxe te va executa silit. Si vei fi obligat sa platesti si cheltuielile de executare silita.

Av. Horea Andrei Bortan

| BiggestNoob a răspuns (pentru visatorul78):

Si daca refuz sa platesc si executarea aia silita ce imi va face?

| visatorul78 a răspuns (pentru BiggestNoob):

Daca ai sub 18 ani, in prima faza parintilor tai le se va lua din salariu toata suma aia. Daca ai peste 18 ani si lucrezi, ti se va lua tie din salariu. Daca nu lucrezi, insa ai ceva bunuri (masina, TV, calculator, etc vor fi vandute). Daca nu lucrezi si nici nu ai bunuri, vor astepta pana vei lucra sau vei avea ceva bunuri.
Si banii pe care va trebui sa ii dai vor fi mult mai multi atunci. Daca amenda de acum e 500 lei, sa zicem, la astia 500 se vor mai adauga inca vreo 1500 lei, cu toate cheltuielile. Mai bine platesti, chiar nu ai cum sa scapi. Degeaba discuti cu noi. Ai doua posibilitati: sa contesti amenda si sa castigi (e posibil din cate vad) sau sa platesti. Acum doar amenda, mai tarziu mult mai mult.

| mona a răspuns:

Asa se intampla la noi in Romania si daca vrei sa nu iti afle parintii de amenda ar trebui s o platesti, altfel o sa aiba ei o surpriza cand platesc impozitul pe locuinta[plateste-o in 48 de ore si ti se reduce la jumatate]

| Adriana a răspuns:

Mda...cam asta e legea la noi in Romania. daca politia te prinde cu o bautura alcoolica desfacuta pe strada/spatiul public iei amenda. Te sfatuiesc sa o platesti sa nu cumva sa te trezesti cu vreo citatie acasa mai tarziu, te poti astepta la orice din partea legilor noastre din Romania... laughing

| Anonimus2435 a răspuns:

Pai in primul rand navea de ce sa-ti dea amenda doar pentru atat. adica acei boschetari si etc. la aia nu le da? si 1 mil prea mult.
dar cati ani ai? esti major?

| AlexandraStf a răspuns:

Au existat martori la aceasta amenda? daca nu, poti face contestatie la ea cu mentiunea, fara martori, iar acestia nu vor utea dovedi ca ai consumat alcool in spatiul public... daca da, depinde si ce au declarat acestia. in principiu, daca martorii au spus ca ai baut pe strada ( in locuri publice ) vei plati amenda fara drept de contestatie - deoarece acestia s-au autosesizat si nu ai ce face

| BiggestNoob a răspuns (pentru AlexandraStf):

Pai eram langa un parc la mine in cartier si era ora 4 dupa amiaza si era in parcul acela jumate de cartier fara exagerare