anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Salut TPU.
Astazi am fost sa-mi schimb buletinul iar doamna de acolo nu mi-a eliberat nici o dovada.
As putea conduce pana cand imi face noul buletin?
Daca ma opreste politia ce riscuri exista?

Răspuns Câştigător
| Anna120220 a răspuns:

Salut!
Din pacate, nu se poate elibera nicio dovada care sa ateste ca ai buletinul in curs de schimbare, insa nu trebuie sa te ingrijorezi, poti sa conduci in continuare si sa iti desfasori treburile obisnuite fara probleme, iar in caz ca te opreste politia le spui ca ai fost sa ti se schimbe buletinul, ei oricum pot verifica daca e adevarat sau nu.
Totusi, e de indicat sa ai asupra ta un alt document care sa iti dovedeasca identitatea, cum ar fi o copie dupa certificatul de nastere, de exemplu, pentru orice eventualitate.
Toate cele bune, sper ca raspunsul a fost de ajutor!

12 răspunsuri:
| darrio2007 a răspuns:

Buletinul vechi ramane la tine pana il vei ridica pe cel nou.

| Catrice a răspuns (pentru darrio2007):

Eu niciodată nu l-am primit, la mine în oras e conditie să-l dai pe cel vechithinking

| darrio2007 a răspuns (pentru Catrice):

Conditia de care spui nu depinde de oras. Este regula in toata tara ca buletinul vechi sa ramana la tine si il predai doar cand ti se inmânează cel nou.

Practica zice altceva. Mi-am schimbat buletinul de 4 ori pana acum ultima data fiind anul trecut și niciodată nu mi l-au lăsat pe cel vechi pe motiv ca nu primesc actele fără el.

Cum adica nu primesti actele fara el? Care acte?
Nu inteleg eu sau nu stii sa explici?
De cate ori am schimbat buletinul, am mers cu actele necesare pentru preschimbare, mi-a facut poza, mi s-a dat un bon de inregistrare pe care scria data cand sa vin sa ridic noul buletin(mai corect fiind Cartea de Identitate), iar buletinul vechi l-am dat inapoi atunci cand mi s-a inmanat cel nou. După doua saptamani.
Tot la acelasi ghiseu de la Evidenta Populatiei.

Ma refer actele pe care le depui ca să ți-l schimbi. Îți cere expres și buletinul vechi altfel nu accepta să-l schimbe.
Tu zici ca l-ai dat după 2 sapt, dar știu persoane din alte orașe care au toate buletinele vechi.

Normal ca trebuie sa il ai la depunerea actelor. Daca nu il ai inseamna ca l-ai pierdut sau este furat. Dar nu ti-l opreste.
Daca asa au procedat la tine, nu a fost normal.
Pentru ca sa il mai poti folosi, pana il vei avea pe cel nou.

Îți dă dovadă că ai buletinul în schimbare dacă ai nevoie atat

Si celui care a intrebat de ce nu i-a dat?

Dacă nu a cerut...aia n-au de unde sa știe ca tu ai nevoie.

| Simpatic a răspuns:

Nu exista dovada pentru buletin.
Daca te oprete politia le zici faptul ca ai reinoit buletinul si urmeaza sa iti vina cel nou, ei pot verifica in baza de date asta!

suntserios
| suntserios a răspuns:

Teoretic amenda pentru lipsa documente.
Teoretic vechea carte de identitate ar trebui sa ramana la tine, cel putin asa a fost in cazul meu. Daca nu ar trebui sa intelegea si politistul si poate verifica