| Broadband a întrebat:

buna seara tuturor. acum vreo 9 luni am fost oprit cu o motoreta moped cityflex de la first bike nu aveam permis nici asigurare iar numarul era expirat aveam doar scoala de soferi inceputa, bun plimbari pe la politie etc mi-a facut proces verbal unde ma duceam, de unde e motoreta daca e furata etc. acum dupa 9 luni ma pomenesc cu politia la poarta ca mi-au trimis dosarul inapoi aia de la judet deci imi facuse dosar si politistul a zis ca imi va veni doar o amenda atat si ca trebuie sa le dau cartea motoretei cum ca e de 49 cmc si nu e mai mare ca sa poata inchide cazul procurorul? daca nu fac rost de act trebuie sa merg cu motoreta la rar sa faca aia o carte pentru ea alti bani alta distractie tin sa spun ca eu nu am mai mers cu motoreta de atunci si nici nu merg a ruginit langa gard, dar oamenii vor acte. eu va intreb pe voi ce poate face procurorul? sau ala mi-a facut dosar de a ajuns la procuror? pot fii arestat (doamne fereste) sau ce pot pati sau procurorul daca, constata ca nu e fapta grava poate inchide cazul si atat? nu ma pricep si sunt foarte speriat dar dupa 9 luni sa am de aface din nou cu motoreta? sa vina politia la poarta?

7 răspunsuri:
Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

Ai savarsit doua infractiuni si o contraventie, asa ca este normal sa-ti fi facut dosar penal.
Procurorul supravegheaza cercetarea penala si depinde de el daca claseaza dosarul sau il trimite in instanta de judecata si poti fi condamnat penal.
Nu spui ce varsta ai avut la data cand te-a prins politia, urmarile depind si de aceasta. Spune varsta si o sa te pot lamuri concret.

| Broadband explică:

Pe atunci am fost chemat la politie sa mai dau o declaratie si politistul a fost indulgent sau doar asa a vrut sa para si mi-a zis ca nu vrea sa-mi strice viitorul si ca imi va veni doar o amenda de 200-300 lei bun am crezut ca am scapat mi-am facut cruce m-am jurat ca nu mai pun mana pe motoreta in gandul meu nu in fata politistului si am plecat. acum dupa 9 luni vin astia iar la poarta sad va rog lamuriti-ma ce face procurorul cine e el? daca mi-a facut dosar cum decurg lucrurile etc? stiti vorba aia cei cuminti au ce-l mai mult de suferit. e prima abatere si astia deja m-au ars si un vecin are 3 dosare pentru mers fara permis si il doare la basca n-are nimic? dar asta e Romania

suntserios
| suntserios a răspuns:

Ai facut 2 infractiuni, deci ti s-a facut un dosar penal. Aparent daca ii intereseaza doar de motoreta, inseama ca dosarul e cu privinta la numerele expirate, sau abia asta a inceput sa fie analizat. Nu e de mirare termenul de 9 luni, putea dura si mai mult.

"stiti vorba aia cei cuminti au ce-l mai mult de suferit"

ai comis 2 infractiuni si acum te plangi?

| Broadband explică (pentru suntserios):

Da ma plang pentru ca unul are 3 dosare de 3 ori prins cu scuterul si n-a patit nimic, adica doar 3 dosare si atat? si eu am iesit cu un jaf cu pedale tip piagio pe o distanta de 300m si pac m-au ars barimi daca suntem toti egali sa fie aplicata legea egal la toti

| suntserios a răspuns (pentru Broadband):

Pai sunteti egali, posibil sa ai si tu un dosar acum...

| BogdantheDreamer a răspuns:

Pai daca dosarul a fost inaintat la procuratura, procurorul te poate trimte in judecata. In instanta, adica la Tribunal se va decide, in urma uneia sau mai multor infatisari sentinta. Dar nu te speria, pana nu iti trimite acasa citatie, nu au ce face. Sfatul meu este sa te supui cerintelor lor.

| Broadband explică (pentru BogdantheDreamer):

Nu mi-au trimis nimic doar ca au venit ei dupa atata timp ca le trebuie cartea motoretei capacitatea etc seria, seria de pe cadru si motor e trecuta in certificatu de inmatriculare pe care il au dar cica nu e trecuta capacitatea motorului. si astia ce vor sa stranga probe? cand voi fii urmarit penal voi primi citatie acasa sau cum?