Asta e Armata pe care te poti baza in caz de razboi, sunt sarcastic iti dai seama
Băi armata slab dotata și cu mulți prosti dar nu TOȚI sunt degeaba. Îs și oameni cu experienta de la care ai ce învața dar ușor ușor pleacă și aia. Îți dau un exemplu de acu 2 săptămâni când am văzut cum sunt noii șoferi veniți la noi. Băi deci aia n-au pus și n-au condus deloc camioanele astea și la pregătire li s-a zis ca lasă că o să conduceți voi la unitățile voastre. Au rămas șocați de-a dreptul mecanicii și șoferii pe care ii avem și imediat s-au pus și au scos din depozite combustibil sa ii pună sa conducă pe dracii ăștia mici. La finalul zilei rezultatele au fost dezastruoase... Au stricat ăștia la camioane de au mecanicii de lucru 2-3 luni ca popa sa repare numa ce au stricat ăștia în 2 - 3 zile. Și gândește-te ca ei sunt deja încadrați pe funcția de șofer. Triste lucrurile în armată
Pai nu poti discuta direct cu cineva de aici? Ma gindesc ca o fi existind macar un superior cu care sa poti discuta la modul serios. Aia mi se par niste bugetari tipici care fac tot posibilul sa ingroape mizeria sub pres.
Nu vreau sa discut despre altceva, decat sa spun care sunt doua din cauzele care determina aceste lucruri.
1. Orice fapta de acest fel ste considerat in armata eveniment deoaebit, iar consecintele le trag toti comandantii ierarhici, desi nu sunt vinovati. Sunt evenimente care se produc fara ca un sef sa le poata preveni, dar consecintele le tag toti.
2. Cand se produc asemenea evenimente, masurile care se iau se indreapta pe inlaturarea efectului, nu a cauzei care l-a produs.
Asemenea lucruri se intamplau si inainte de revolutie. Imi spunea un ofiter, care era activ pe atunci, ca un militar in termen, cu 4 ani de puscarie, i-a cerut altuia sa-l lase sa isi satisfaca placerea in fundu lui. Nereusind, a frecat-o intre picioare pana si-a dat drumul. Soldatul a spus altuia ce i s-a intamplat, iar acesta a raportat. Ca sa nu se inregistreze cu eveniment deosebit, homosexualitatea fiind pe atunci infractiune, l-au trimis pe primul la spital si l-au clasat ca bolnav psihic.
Ce vorbești acolo?!?
Șef de atelier care sa spună soldatului sa scape de un cartuș în modul ala, să-l percuteze în menghina cu un cui?!? Cum sa nu poată preveniți lucrul asta? Îs polițist militar, am 4 ani de armată în spate și nu de aia de stat la căldură iarna și la umbră vara plus un tur de 6 luni în Afganistan deci nu-s degeaba în sistem. Ce repercursiuni au fost asupra șefilor în cazul ala, ca boul care i-a zis soldatului ce sa facă nu a pățit nimic și omul ala putea sa se aleagă cu sechele pe viață din cauza unui incompetent de genu ăla. Și când am vrut noi sa facem ceva ni s-a băgat pumnul în gura și am fost amenințați. Atât de mult valorează sănătatea unui om în sistemul ăsta
Ce am spus eu si ce ai inteles tu. Ai dreptate: voi munciti, nu ganditi.
Cat despre armata las-o mai moale. Poate altii au zeci de ani de armata si nu sunt SGP-isti.
Dar se vede dupa cum te adresezi, cata cultura ai. Tu crezi ca daca esti politist militar esti Dumnezeu? Tot militar la talpa esti.
Aaa! Sa nu intelegi ca ii tin parte acelui sef de atelier. Dar dupa modul cum te exprimi faci de rusine armata. Daca ai avea curaj, ai face un raport la esalonul superior sau chiar la ministu despre neregulile de care ai luat cunostinta. De altfel este una din datoriile fiecarui militar sa raporteze despre asemenea fapte, daca ia la cunostinta de ele. Dar in anonimat multi viteji se arata.
Superiorii tai nu au vrut sa raporteze situația, nu au vrut sa aibă alte probleme. Foarte frumos ca ai sărit sa îl ajuți, nu trebuie sa renunti la felul tău de a fii, în armata e nevoie de genul asta de oameni și mai sunt și alții ca tine chiar dacă uneori nu te poți lupta cu sistemul. Eu vad ca ești dezamăgit de situația asta dar sa ști ca pe mine ma dezamăgește violenta de exemplu, sau cum ai spus în alt comentariu viziunea ta mai extrema despre violentele pe care le poate face un soldat sau mai bine zis abuzurile. Eu sper ca exemplul de azi sa fie mai relevant despre tine și alți soldați ca tine. Instinctul de a sari în ajutor, curajul, păstrarea calmului, dorința de a face lucrurile cum trebuie, chiar și critica ta fata de sistem e un semn bun ca în caz de ceva ne putem baza pe soldați iar ei se pot baza unii pe alții în misiuni
Urata situatie, sincer. Bravo ca l-ai ajutat (si tie, si colegilor tai), din moment ce "camarazii" sai nu au facut-o. (daca asta se intampla in tara nu vreau sa stiu cum ar fi fost daca se intampla sa fie ranit pe front) Nu cred sincer ca ai sa reusesti sa rezolvi ceva. Daca vrei sa il ajuti pe baiat presupun ca poti sa o faci separat (întrebându-l cum se simte, daca are nevoie de ceva etc), nu musai prin mijloace legale. Daca sistemul e atat de corupt nu cred ca va putea fi schimbat din radacini. Incercati sa aveti mai multa grija unii de altii, daca statul / superiorii nu o fac. Daca tii musai sa faci ceva legal poti contacta un avocat sa il intrebi ce ar putea fi facut in aceasta situatie, insa nu cred ca luptand contra statului si a armatei tu, acel baiat sau ceilalti colegi veti reusi sa faceti ceva (iar daca se intampla, probabil intr-un mod sau altul veti suporta niste consecinte). Daca totusi decideti sa incercati, mult succes!
Și noi am rămas prosti când am văzut ca aia râdeau, dar prostii care râdeau ii spuseseră sa scape de cartuș în felul ăla ( dacă era o situație reală și ar fi fost rănit eu unul zic ca ar fi fost ajutat, aici a fost cazul de gândire proasta și gândirea asta se formează de la mult stat degeaba și nefăcând mai nimic in afara de a repara camioanele armatei, pana la urma ești mecani dar nu ești civil ci militar). Sistemul asta o sa se schimbe doar în cazul unui război și atunci o sa vezi cum juma de armată o s-o șteargă ori la fuga ori la inamic ( doar ca aia care dezerteaza o sa "scape" de superiori), pentru ca n-ai ce face cu un sistem de asta. Pentru cine și ce sa lupți?
Noi avem grija de noi, chit ca ne- bătut calumea de la un meci ( râdeam azi toți pe tema asta) nu ne ținem dușmănie, am stat și am mâncat toți împreună, etc etc dar acolo unde nu ai cu cine nu ai ce face. Legal nu se poate face nimic... Și dacă punem totuși și facem ceva ne expediază ăștia in una din 3 : Timișoara, zona mării și în ungurime prin zona aia ( acum pune și vezi ce au zonele astea în comun...). Oricum am vorbit cu pustiul la telefon și a zis ca e bine și nu și-a pierdut vreun deget sau ceva și ca o s-au pus copci deci teoretic n-a rămas cu sechele din câte știm noi
Observ că nu s-a schimbat mare lucru. Din cauza mizeriilor de genul ăsta am părăsit MApN, cu mulți ani în urmă.
Nu am vreun regret. Am preferat să părăsesc sistemul ăsta infect, decât să-mi distrug viața făcând uz de baionetă.
Da, și devine din ce în ce mai nașpa sistemul asta. Ușor ușor îmi vine sa plec naibii din el ca încep sa nu mai suport prostia de aici
G777 întreabă:
AndrewTate7789 întreabă: