| DieterBortscher a întrebat:

Salut TPU. Cât se poate conduce o mașină în Germania cu numere românești? Cum se aplică legile dacă ai domiciliu în România, dar ești înscris și în Germania?
Mașina pe care o folosesc nu este înscrisă pe numele meu, ci pe numele tatălui meu.
Aș avea nevoie de mașină cât să îmi pot lua bagajele mult mai ușor și după aceea, când am ocazia, să o aduc înapoi în țară.
Ideea este în felul următor: dacă se aplică acea regulă de 3 luni la libera circulație, cel mai probabil nu voi putea să îmi iau liber de la serviciu ca să o aduc în țară înapoi și ar fi prea obositor și pentru mine să fac 2 drumuri cu mașina în mai puțin de o săptămână. Dacă aș ști că trec 3 luni, să o conduc foarte rar în Germania și dacă, spre exemplu, aș putea abia peste 6 luni să o aduc, dacă m-ar opri poliția în timp ce mă întorc cu ea inapoi, să pot explica că nu am putut lua liber de la lucru și că abia acum o aduc în România înapoi.

Ce experiențe aveți în Germania cu privire la mașinile înmatriculate în România?
Dacă ajută cu ceva landul în care voi pleca, voi pleca în Saxonia inferioară, în orașul Osnabrück.

Repet. Mașina nu este pe numele meu și nu am de gând să o aduc în Germania. Vreau să mă folosesc de ea ca să vin mai "lejer" și mai ușor și să o aduc în țară atunci când este posibil.

1 răspuns:
| aestahv a răspuns:

Trimite-o înapoi cu platforma. Sunt multe firme care transportă persoane/colete și au și platformă. Nu știu cât e prețul pentru asta, în schimb. Poți măcar să te interesezi, și să cauți pe cineva cu multe recenzii bune.
Din câte știu e regula de 3 luni, asta știu strict din auzite, pe partea asta nu te pot ajuta cu o informație sigură. ☹️