Inseamna ca tot ceea ce tine de munca ta se solutioneaza pe cale judecatoreasca, bineinteles daca nu se rezolva amiabil.
Daca nu te prezinti la munca poti fi sanctionat disciplinar, inclusiv cu desfacerea disciplinara a contractului individual de munca. La fel daca iti dai demisia si nu respecti perioada de preaviz, daca o cere angajatorul si nu vei primi nici indemnizatie de somaj.
In relatiile de munca nu ai treaba cu politia decat in cazul ca savarsesti o infractiune privind activitatea la locul de munca, cum ar fi furtul, delapidarea, distrugerea, etc.
Adică poți fi dat în judecată dacă patronul consideră că i-ai adus prejudicii. Există proceduri care trebuiesc respectate când părăsești un loc de muncă.
Prin ce te referi cand spui prejudicii?
Daune. Că a pierdut bani din cauza ta. Sau că absența ta a dăunat imaginii firmei.
Pai practic nu din cauza mea, ca mai au angajati, nu stau ei doar pentru mine, mai e sefa de tura, incaseaza ea
Nu conteaza ca mai au angajati: nimeni nu-i obligat sa-ti faca munca. Preavizul este tocmai de aceea prevazut pentru ca firma sa poata angajasau organiza suplinirea locului. Incasarea de bani nu poate sa o faca orisicine. Se face numai de persoanele numite pe acele functii.
Absenta nemotivata a salariatului de la locul de munca reprezintă abatere disciplinară, care justifică sancţionarea sa disciplinară, inclusiv prin desfacerea contractului de muncă. Acum multi trec cu vederea cand e vorba de o absenta, de multe ori la 3 nemotivate iti desfac contracatul de munca
Bun, deci cam doar asta mi se poate intampla daca lipsesc fix maine cand sunt cele mai multe incasari? lucrez ca si casier, oricum vreau sa rup contractul, poate fi adusa in vorba si instanta?
In primul rand firma poate sa iti calculeze un prejudiciu adus si sa te someze sa-l platsti sau sa ti-l retina din salariu. Daca nu-l platesti te actioneaza in instanta. Si sa fi sigur ca poate sa scoata la iveala destule prejudicii.