Nu trebuie sa legalizezi copia la notar.
Duci cu tine o copie simpla si originalul si functionarul care primeste actele va verifica daca aceasta este conforma cu originalul si va inscrie pe copie o mentiune de genul "Certific ca prezenta copie este conforma cu originalul" si va semna.
Doar daca se cere copie legalizata aceasta va trebui legalizata la un notar care inscrie pe copie incheierea de legalizare.
Faci copie dupa originalul legalizat la notar. Lasi copia acolo unde ai nevoie si pastrezi originalul.
"Originalul legalizat la notar"? Serios? De cand se legalizeaza originalele?
Foarte serios. El nu a spus despre ce anume este vorba.
Nu conteaza despre ce e vorba. Reciteste ce ai scris tu.
Originalele nu se legalizeaza, sunt originale. Copiile se legalizeaza.
Daca nu ai originalul nu ti se legalizeaza copia.
Asa e Darrio2007 dar eu altceva am spus.
Exact trebuie legalizata acea copie la un notar, astfel iti ramne tie originalu si copia o folosesti unde ai nevoie.
Nu trebuie sa mergi cu originalu sa confrunti ceva, asa cum sugereaza cineva aici, nu stie despre ce anume vorbeste.Nu iti primeste nimeni o copie nelegalizata indiferent de situatie, chiar daca duci sa arati si originalu, copia trebuie obligatoriu legalizata, altfel nu are absolut nici o valoare legala, juridica, sau cum vrei sa-i spui.
Trebuie sa duci originalul cu tine pentru ca persoana care iti preia copia sa le confrunte si sa semneze ca e conform cu originalul.
Vad ca sunt multi nestiutori pe aici care isi sustin cu tarie opinia. Asculta-l pe Ioandelasal ca e jurist. Si eu sunt jurista. In plus chiar saptamana asta am depus si eu niste acte "certificate" ca sunt conforme cu originalul iar certificarea s-a facut de catre functionara care le-a preluat.
Asa si trebuie tu sa evaluezi raspunsul cuiva? E ok daca cineva spune ceva gresit tu arata-i,e mult mai bine sa-i arati,sai explici,asta asa in mesaj,decat sa faci tu evaluari,pe care nimeni nu le baga in seama, dar na doara esti romanca, in RO orice este posibil deja te crezi mare invatator si ai dat ceva teste si acum esti la corectat si evaluat lasa-te de sportu asta, tu fara sa evaluezi nu poti dormi linistita noaptea sau duci lipsa de barbat, mai stii orice este posibil, si atunci sa suplinesti chestia asta te apuci de evaluari
Eu nu bag in seama, doar am primit notificare ca tu ai evaluat raspunsuri.Deci nu te mai infoia in pene ca nu-s curios de tine si nici de evaluarile tale de 2 lei .Am aratat clar e mult mai bine sa scrii ceva decat sa evaluezi, acea evaluare cum am spus nu o vede cel care doreste un raspuns.Cel care intreaba citeste raspunsurile primite si fctie de ce i sa scris poate lua ceva, sau ce considera el ca ar fi un raspuns bun.Vii tu mare evaluator sa evaluezi, stii tu sa evaluezi raspunsuri du-te femeie de aici, cauta un job, fa curat pe undeva, lasa evaluarile ca astea nu-s de tine, te depasesc deja
Deoarece este certificată trebuie legalizată de un notar. Dacă era doar copie conform cu originalul, trebuia să duci o copie și originalul pentru confruntare.
De ce trebuie legalizata daca se cere clar ca copia sa fie certificata conform cu originalul? "Legalizata" si "certificata" nu e totuna. Daca se dorea copie legalizata ar fi scris "copie legalizata". Certificarea se face de functionarul care o preia. Daca s-ar fi cerut copie conforma cu originalul fara mentiunea de "certificata" atunci titularul ar fi fost cel care ar fi trebuit sa scrie si sa semneze ca e conforma cu originalul.
Uite aici ce inseamna copia certificata conform cu originalul http://www.mediafax.ro/......l-15549002
"Fiecare instituţie publică şi organ de specialitate al administraţiei publice centrale este obligat să elimine cerinţa de depunere a copiilor legalizate după documente la furnizarea serviciilor publice, înlocuindu-le cu certificarea conformităţii cu originalul de către funcţionarul competent." art 2 alin.3 O.U.G. 41/2016
anonim_4396 întreabă: