Eu zic sa te preocupe mai mult scoala, decat politica Italiei, ca-i mai indicata pentru anii tai.
Meloni nu e extremistă. Sigur, are idei mai conservatoare, mai de dreapta, dar nu putem zice că ar fi neo-fascistă, adică de extremă dreapta. Nu cunosc realizările sau nerealizările guvernului condus de ea (unul de coaliție), căci nu trăiesc în Italia și nici n-am rude acolo. Dar fiind un sistem democratic puternic și stabil, nu ar putea nici să vrea să impună vreo dictatură de tip neo-fascist.
În Turcia e mai complicat. Au probleme economice majore, inflație uriașă și sunt în prag de criză economică, iar sistemul nu e prea democratic (e regim hibrid spre autocrație) iar Erdogan e extremist, fiind ultra-conservator și anti-progresist și cu o putere foarte mare.
De AUR nu-mi place în câte scandaluri s-au băgat și cum le-au mușamalizat, mai ales acela cu violul în tabăra de vară la organizația de tineret...nu-mi place că fac doar circ și consider că numai gura e de ei (să nu crezi cumva nici că aș fi fanul actualei guvernări).