Scoala profesionala nu este obligatorie, se inscriu doar elevii care vor sa o urmeze.
Conform Ordinului MEN nr. 3136/2014, anexa 2, citez:
"ART.2.(1) Pot opta pentru învăţământul profesional cu durata de 3 ani elevii înscrişi în clasa a VIII-a şi absolvenţii clasei a VIII-a din seriile anterioare.
(2) Elevii prevăzuţi la alin. (1) pot fi înscrişi în învăţământul profesional cu durata de 3 ani numai dacă au promovat clasa a VIII-a.
(3) Opţiunea elevilor pentru învăţământ profesional cu durata de 3 ani se realizează în perioada prevăzută de calendarul admiterii în învăţământul profesional cu durata de 3 ani."
Bună!
TEORETIC, era vorba că elevii care iau sub 5 la examenele de la Evaluarea Naţională NU vor putea să se înscrie la un liceu - DOAR la Şcoli Profesionale!
Dar, PRACTIC, Ordinul MEN nr. 4432/29.08.2014 privind organizarea şi desfăşurarea admiterii în învăţământul liceal și profesional de stat pentru anul şcolar 2015-2016 NU face referire la acest aspect - vezi Ordinul la linkul oficial :
http://www.edu.ro/index.php/legaldocs/22040
Deci, practic, se poate ca aceşti elevi să se înscrie şi la liceu :)
Toate cele bune.
Iti multumesc, ca m-ai ajutat! Ti-as fi dat si tie funda, dar din pacate nu pot sa va dau la amandoi! Oricum iti multumesc mult!
Cu plăcere
Nu-i problemă de fundă; oricum, am DESTULE ( aproape 7000 ) şi NU am ce face cu ele
O seară frumoasă.
Multumesc la fel,! Multumesc inca o data pentru ajutor! Sa mai raspundeti la intrebarile mele, va rog! La revedere!
Cu plăcere
Mulţumesc şi eu