| User257 a întrebat:

Salut TPU. Cum sa îmi treacă apartamentul părinții mei pe numele meu? Si bunicii mei au o casă, au decedat amândoi cum să îmi lase moștenirea? Că vreau sa îmi rămână mie casa pentru că nu am încredere în rude și nu vreau să le rămână lor casa că nu vreau să o vândă nimeni, care este cea mai ieftina soluție vânzare sau donație?

7 răspunsuri:
| anonim3247 a răspuns:

Bunicii decedați - moștenitori unul din părinți care e copilul bunicilor și frații părintelui, adică rudele tale.

| johnnny123 a răspuns:

"bunicii mei au o casă au decedat amândoi"
Păi dacă au decedat amândoi, nu mai au nicio casă. Casa revine moștenitorilor.

"cum să îmi lase moștenirea că vreau sa îmi rămână mie casa pentru că nu am încredere în rude și nu vreau să le rămână lor casa"

Păi dacă nu ești tu singurul moștenitor de drept, degeaba "vrei" să-ți rămână doar ție. Moștenirea se împarte între toți moștenitorii, este irelevant ce vrei tu.

suntserios
| suntserios a răspuns:

Pai daca bunicii au murit deja nu mai au cum sa iti lase tie... se dezbate mostenirea

Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

1.Parintii pot sa-ti transmita dreptul de proprietate asupra apartamentului prin vanzare, donatie sau contract de intretinere.
Costul la notar este cam acelasi la toate, doar ca la vanzare trebuie sa platesti pretul, altfel este donatie deghizata.
2.Casa bunicilor decedati se transmite tuturor mostenitorilor.
Doar daca ambii bunici, paterni si materni, au avut numai cate un copil, respectiv pe tatal si mama ta, atunci acestia sunt mostenitori.
Ei trebuie sa deschida procedura succesorala si, dupa ce obtin certificatele de mostenitor si inscriu dreptul de proprietate in CF, pot sa-ti transmita tie dreptul de proprietate, tot asa cum am indicat la pct.1.

| Solann a răspuns:

Vrei tu totul, dar nu e asa de simplu.
Casa bunicilor se imparte la toti mostenitorii. Dar tu nu esti mostenitorul bunicilor ci parintii tai. Fiecare dupa parintii sai.
Tu iti vei mosteni doar parintii.
De ce vrei sa-ti dai parintii afara din casa, ca sa ramana apartamentul pe numele tau? Nu mai ai frati? Si ei au dreptul la mostenire dupa parinti. Iar daca esti singur, oricum ii vei mosteni. Nu trebuie sa-i dai afara din casa lor, muncita de ei.
Nu exista "cea mai ieftina solutie". Totul costa aproape la fel.

sadrian46
| sadrian46 a răspuns:

Donația este o vânzare deghizată și se taxează la fel ca o vânzare.
Și mai are defectul că după decesul părinților tăi, ea poate fi contestată în justiție de către alți moștenitori legali. Dacă e vânzare, nu poate fi contestată dar atunci d-ta ar trebui să le plătești părinților pe bune, valoarea ei reală stabilită de notar.

| CristiDinBucuresti a răspuns:

Vrei tu casa ca sa o vinzi sa cheltuiesti banii la păcănele si la crve si gata cand ramîi in fundul gol tot la parinti mergi sa ceri ajutorul