Poti face o sesizare la Casa Judeteana de Pensii sau direct la Casa Nationala de Pensii Publice, pe: https://www.cnpp.ro/petitii-si-sesizari
Cu mentiune ca in acceptiunea legii acum petitie inseamna si sesizare!
Deci multa bafta AnonAnoAnon sa le explici acolo in descriere cat mai detaliat si sa ai numele prenumele eventual domiciliul falsului orb ca sa fie usor depistabil!
Si de ce imi scrii mie? Eu nu fac sesizare (petitie)!
Nu am gresit am mers pe linkul oferit de dv. si acolo spune intr-un formular termenul de Petitie, si am adus argumentul ca petitie e de fapt sesizare, insa ceva e putred acolo prea cer multe detalii in sensul ca descurajeaza pe unii ca userii de mai sus sa faca demersurile pe care ar vrea sa le faca intr-o prima faza!
Ok!
Eu cunosc o multime de javre si jigodii care la fel pe handicapuri inchipuite in conditiile in care locurile de parcare sunt din ce in ce mai putine, aceste jigodii ca nu le pot numi altfel au locuri pentru persoane cu handicap desi ele nu au niciun handicap.
Cat despre ce ai scris bravo, ma bucur ca vrei sa iei atitudine, nu stiu unde poti depune sesizare dar trebuie un organ mai mare in grad decat cel care da incadrarile in grad de handicap. Eu unul nu il cunosc dar TREBUIE sa existe si poate userii de aici il vor sti.
Cand vei afla acel organ/institutie abilitata cred ca o vei putea face prin email sau personal dar trebuie sa dai datele tale personale pentru ca altfel va fi o fapta clasata fara valoare.
Chiar eu te rog sa te prezinti la acea institutie sa le zici, sa le indici individul si sa primesti numar de inregistrare ca sa vezi ce "sentinta" se pronunta pentru acest lucru, ce face acest orb inchipuit este infractiune iar cei care dau aceste incadrari false unor "handicapati" inchipuiti trebuie sa raspunda penal, pentru ca ei nu doar cu unul cu doi au facut aceste chestii ci cu sute poate chiar mii!
Daca nu reusesti completand acel formular poti merge la Casa de Pensii din judetul/orasul tau si sa le aduci aceste inconvieniente in vedere, dar sa ai ceva demonstrativ la baza, si cum am zis macar numele, prenumele adresa celui care abuzeaza de acest drept.
O asemenea reclamație se numește denunț.
Certificatul de handicap se stabilește de către o comisie medicală, în baza unor acte medicale, și a două anchete sociale independente una de alta. Astfel el este semnat de specialiști și de autorități publice la care dta le contești competența și probitatea profesională. Ori ca să poți face asta, nu o poți doar pe baza unei declarații personale, de genul eu știu că, eu l-am văzut că... mie mi se pare că a luat certificatul cu șpagă, etc, ai nevoie de dovezi care să stea valabile în fața unei autorități. Că l-ai văzut tu la pescuit, așa ceva, nu îți va lua nimeni în seamă, oricui te adresezi, chiar dacă ție și se pare că s-a comis o ilegalitate.
Cine poate oase roade!
Din păcate nu e singurul caz de genul ăsta!
Acum 4 ani la ProTV "România Te iubesc" am văzut un reportaj realizat într-un sat din județul Iași. Erau peste 100 de cazuri de "orbi" care aveau și carnet de șofer!
Eu cunosc pe cineva care a facut pe nebunul si are tot asa pensie de handicap, dar din pacate el se plimba pe strazi si cerseste de la oameni, chiar daca el ii o persoana complet normala