anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Salut TpU.
Dacă am 18 ani și vine unul de 17 la mine sa dea in mine și n-am cale de scăpare, dacă îl bat și se sesizează poliția pățesc ceva?

10 răspunsuri:
Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

Daca se constata ca a fost legitima aparare nu patesti nimic.
Conform Codului penal, citez:
"ART.19. Legitima apărare  
(1) Este justificată fapta prevăzută de legea penală săvârşită în legitimă apărare.  
  (2) Este în legitimă apărare persoana care săvârşeşte fapta pentru a înlătura un atac material, direct, imediat şi injust, care pune în pericol persoana sa, a altuia, drepturile acestora sau un interes general, dacă apărarea este proporţională cu gravitatea atacului.
  (3) Se prezumă a fi în legitimă apărare, în condiţiile alin. (2), acela care comite fapta pentru a respinge pătrunderea unei persoane într-o locuinţă, încăpere, dependinţa sau loc împrejmuit ţinând de aceasta, fără drept, prin violenţă, viclenie, efracţie sau alte asemenea modalităţi nelegale ori în timpul nopţii."

sadrian46
| sadrian46 a răspuns:

Nu contează vârsta ci ceea ce a ieșit din acea bătaie. Dacă l-ai rănit, plătești.

| Wr3nch a răspuns:

Daca el da un pumn si tu dai 1 pumn esti ok. Daca el da doi, si tu 10, si il dai si cu capul de podea nu e ok. Deci e situational.

Răspuns utilizator avertizat
| Vântulalb a răspuns:

Cum sa nu ai cale de scapare? Nu stii sa fugi?
Daca ala face plangere, fiind minor nu scapi usor.

| 1234568807 a răspuns (pentru Vântulalb):

E vorba de 1 singur an diferenta, iar avand in vedere ca ala a dat primul, nu inteleg ce plangere ar putea face, ca celalalt a ripostat la agresiunea lui? Daca tu fugi daca da in tine un minor pe motiv ca nu e voie sa dai in el, nu prea e ok omule laughing

| Vântulalb a răspuns (pentru 1234568807):

1 an, dar nu ca majori. E la limita intre minor si major.
Iar dacaa nu stii sa gestionezi problema altfel, e mai ok sa fugi decat sa te bati.
La voi mintea sta in pumn?
Eu nici cu romii nu am probleme ca stiu sa-i stapanesc cu vorba. Fara injuraturi sau amenintari.

| 1234568807 a răspuns:

Daca este autoaparare nu e nicio problema, dar asta nu inseamna sa il omori sau sa il bati de il bagi in spital, dar ala a dat in tine si dupa ce ai ripostat a sesizat politia? Asta imi suna a fraierii care se dau smecheri doar fiindca au spate care sa ii protejeze, si nu ma refer la politie, ci la alti prieteni bombardieri laughing

| CosminHaarp a răspuns:

Nu exista un raspuns concret. Este extrem de situational. Daca teoretic ajungi in instanta, depinde de extrem de multi factori precum intentie, daca se incadreaza sau nu la autoaparare, vatamari si lista continua.

| XxEddyXx31 a răspuns:

Salut,

Având in vedere ca este vorba despre autoaparare nu cred ca poti păți ceva daca se sesizeaza poliția.