| Daryusxz a întrebat:

daca am incheiat un contract de vanzare cumparare a unui autoturism pe care nu l-am inregistrat la politia rutiera si l-am oferit unei rude cu tot cu acte pentru a-i face niste reparatii, iar persoana in cauza refuza sa mi-l inapoieze, ce pot face pentru a imi ridica/recupera masina?

4 răspunsuri:
sadrian46
| sadrian46 a răspuns:

Dacă ai actul de vânzare cumpărare la tine, te plângi la poliție de furt. Dacă nu, te duci la el cu o echipă de recuperatori ilegaliști plătită de tine.
Dacă nici asta nu merge, plângi după mașină.

| darrio2007 a răspuns:

De ce a trebuit sa-i dai si actele? Daca actele sunt pe numele tau il acuzi de furt. Desi vei demonstra cat de fraier ai putut fi.

| Bizon95 a răspuns:

Reclamatie penala de furt la politie
depui copie dupa contractul de vanzare cumparare

SI NU PLECI DIN POLITIE FARA NUMAR DE ORDINE AL PLANGERII, altfel POLITISTII NU VOR FACE NIMIC!

Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

Poti depune o plangere penala pentru infractiunea de abuz de incredere, conform Codului penal, citez:
ART. 238. Abuzul de încredere  
  (1) Însuşirea, dispunerea sau folosirea, pe nedrept, a unui bun mobil al altuia, de către cel căruia i-a fost încredinţat în baza unui titlu şi cu un anumit scop, ori refuzul de a-l restitui se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amendă.
(2) Acţiunea penală se pune în mişcare la plângerea prealabilă a persoanei vătămate."
Plangerea penala trebuie facuta in maximum 3 luni de la data cand trebuia sa ti-o inapoieze, daca ati stabilit aceasta data ori de la data reparatiei, daca nu ati stabilit o data de inapoiere.
P.S. Nu cumva respectivul a facut reparatia pe socoteala sa si tu nu i-ai restituit cheltuielile facute?