anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Daca am un an de zile vechime in nunca, insa in acel an am schimbat trei locuri de munca, voi putea beneficia de somaj? Tin sa precizez ca raporturile de munca au incetat de doua luni. Va multumesc

Răspuns Câştigător
Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

Daca sunt 12 luni de cotizare la somaj atunci poti beneficia, conform L. 762002, cu md. si compl. ulterioare, citez:
"ART.34.(1) Şomerii prevăzuţi la art. 17 alin. (1) beneficiază de indemnizaţie de şomaj dacă îndeplinesc cumulativ următoarele condiţii:
a) au un stagiu de cotizare de minimum 12 luni în ultimele 24 de luni premergătoare datei înregistrării cererii;  
b) nu realizează venituri sau realizează, din activităţi autorizate potrivit legii, venituri mai mici decât valoarea indicatorului social de referinţă, în vigoare;
c) nu îndeplinesc condiţiile de pensionare, conform legii;  
d) sunt înregistraţi la agenţiile pentru ocuparea forţei de muncă în a căror rază teritorială îşi au domiciliul sau, după caz, reşedinţa, dacă au avut ultimul loc de muncă ori au realizat venituri în acea localitate."
De asemenea este necesar ca raportul de munca sa nu fi incetat din vina ta (demisie, desfacere CIM pe motive disciplinare, etc).
Trebuia sa mergi la AJOFM imediat dupa desfacerea CIM, dar nu este tarziu nici acum, daca indeplinesti conditiile prevazute de lege.

4 răspunsuri:
Salontanul
| Salontanul a răspuns:

Pe scurt: daca ai 12 luni cotizare in ultimii doi ani, da. Beneficiezi de somaj.

| anonim_4396 explică (pentru Salontanul):

Am cotizat la stat 12 luni, dar raporturile de munca au incetat prin demisie. Deci nu cred ca mai am vreo sansa la indemnizatia de somaj. Daca am, va rog sa imi comunicati. Multumesc.

| Ioandelasal a răspuns (pentru anonim_4396):

In mod sigur nu primesti somaj daca ai demisionat, desfacerea CIM a fost din vina ta.

| Salontanul a răspuns (pentru anonim_4396):

Daca la ultimul loc de munca ai demisionat, nu primesti.