Permisul de conducere, de categorie corespunzatoare, este obligatoriu doar pentru a putea conduce in mod legal pe drumurile publice, astfel cum sunt definite de OUG 195/2002, rep. in 2006, citez:
""14. drum public - orice cale de comunicaţie terestra, cu excepţia căilor ferate, special amenajată pentru traficul pietonal sau rutier, deschisă circulaţiei publice; drumurile care sunt închise circulaţiei publice sunt semnalizate la intrare cu inscripţii vizibile;"
In rest poti conduce si fara permis, pe camp, in curte, pe terenuri virane si pe drumuri care nu sunt publice, fara nici o problema. Sigur ca ai nevoie de aprobarea proprietarului terenului pe care conduci.
Pana si pe camp poti face accident, daca lovesti animalul cuiva.
E bine sa mergi pana pe camp insotit de cineva, detinator de carnet, care sa conduca pe drum si care sa te supravegheze printre brazde.
Ti s-a mai zis... atat timp cat nu esti pe drum public nu prea are ce sa iti faca politia.
Odata ce ai pus o roata pe drumul public atat tu cat si proprietarul masinii comiteti o infractiune, care se pedepseste cu dosar penal.
Si nu conteaza pe cine ai langa tine... conteaza doar cine e la volan.
Daca nu te potolesti : o sa ajungi la bahaus, pe post de fetita pentru smecheri!
Da esti fara permis, daca te prinde nu este bine. Deaorece tu conduci o masina desi nu ai permis chiar daca nu este pe drumul public, iar daca faci accident o incurca proprietarul masini.
Frate du-te si distreaza-te nu iti fa grij eu abia vad politie prin oras dar pe camp.Am si eu cativa prieteni care se duc cu masina pe camp si nu le facut nimic politia.