anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Salut TPU! De ce la angajare ca și consultant financiar mi-au spus ca trebuie să înființez un PFA? Știu ce înseamnă PFA, însă nu înțeleg exact de ce mi-au spus ca e necesar unu și de ce trebuie! Vă mulțumesc!

3 răspunsuri:
Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

Ti-au spus asta fiindca este mai simplu pentru firma respectiva, din toate punctele de vedere, iti platesc doar suma cu care va intelegeti si tu trebuie sa te ocupi cu plata contributiilor la CAS, CASS, somaj si impozitul pe venit.
De asemenea este mai simpla incetarea contractului, cand nu mai au nevoie de tine.

Bula
| Bula a răspuns:

Daca te angajeaza (cu contract), atunci firma trebuie sa plateasca obligatoriu dupa tine asigurarile de sanatate si pensie pentru SALARUL cuprins in contract (cel putin pentru salarul minim pe economie), chiar daca tu nu producu nici o incasare.
Daca esti PFA, atunci iti vor plati doar sumele facturate de tinem iar tu sa rezolvi obligatiile cu taxari.

suntserios
| suntserios a răspuns:

Că ei ies mai ieftin decât să te angajeze și să iti plătească toate taxele și e mult mai ușor să îți termine contractul. Ești sigur că ești calificat pentru consultant financiar daca ai pus întrebarea asra?