| MarcuG15 a întrebat:

De vreo saptamana si ceva am inceput sa port un fel de esarfa la gat si geaca descheiata pe mine.Stateam asa si in pauza si in ore si nici un profesor nu mi-a atras atentia. Faceam asta si eu si alti 3 prieteni foarte buni de ai mei.Nu o faceam cu un anume scop, ci pur si simplu pentru ca asa ne simteam noi bine...in fine acum 2 zile diriginta noastra(care frecventeaza clasa si in timpul orelor si in timpul pauzei) a intrat in clasa si mi-a spus mie si prietenilor mei sa ne dam gecile jos: ca doar nu-I ger in clasa.Noi am facut asta si a trecut ziua. Urmatoarea zi tot asa cu gecile si esarfele la gat.Vine diriga si ne zice cu un ton nervos sa ne dam gecile si esarfele jos.Ne-a intrebat daca suntem raciti si ne este frig sau ceva..noi am spus ca nu ci ca doar asa vrem noi sa le purtam iar ea si mai furioasa pentru ca ne-am pus in gura cu ea tipa sa ne dam alea jos si sa nu cumva sa stam cu ele in timpul orei, noi asa am facut.In aceeasi zi eram in pauza si mi-am luat inapoi geaca si salul(un fel de esarfa) pe mine si vine diriga si tipa la mine sa imi dau alea jos si imi zice ca : Nu ma sfida.Eu I-am zis: da nu va sfidez, ati spus sa nu stam cu ele in ora, acum e pauza(am vrut eu sa par inteligent).Ea imediat a spus : nici in pauza iar eu am zis ok foarte suparat.Eu nu am mai stat cu geaca si salul pe mine de atunci pentru ca mi-e frica sa imi scada un punct la purtare dar unul dintre prieteni care are mai mult curaj o stat cu geaca pe el in timpul unei ore si la 5 secunde dupa ce s-a terminat ora o intrat diriga in clasa si I-o zis sa si-o dea jos si eu zis: daca eu am zis sa nu le mai porti tu de ce le porti? si el a zis da nu inteleg cu ce va deranjeaza si ea a zis ca stii prea bine cu ce ma deranjeaza el a spus ca nu stie si ea a spus ca nu puteti sa va miscati in banca, va dati seama, eu si cu prietenii mei am ras cand am auzit un asa motiv in fine el o zis ca nu il deranjeaza cu nimic geaca si ea o spus ca e tinuta indecenta.Cum e posibil ca o geaca sa fie tinuta indecenta? A spus ca el a semnat un process verbal la inceputul anului scolar si ca trebuie sa il respecte deci trebuie sa se imbrace decent.De mentionat ca exact cu o ora inainte am avut istorie si profa de istorie era imbracata exact asa:geaca descheiata si o esarfa, si are si parul vopsit in verde, ea avand vreo 40 de ani.Cand a iesit profa din clasa I-a spus: ai sa vezi tu cu ce ma deranjeaza si credeti-ma cand va spun ca o sunat foarte tare ca o amenintare.Intrebarea mea este:Exista vreun articol referitor la tinuta in scoala si nu ma refer la uniforme sau ceva,ma refer la geaca sau esarfa. Poate sa ne oblige sa nu purtam geaca sau salul? Acum stiti cum e, daca ii spun ceva e posibil sa imi scada puncta la purtare ca na, suntem in Romania.Profa ma are ceva cu mine si cu prietenii mei si asta dinainte de faza asta cu gecile.Ma scoate si pe mine si pe prietenii mei in fiecare ora la table, pe mine ma asculta la fiecare lectie si credeti-ma ca si eu o urasc foarte mult.Anul trecut cand nu ne era diriginta toata clasa purta geaca in ore si in pauza si nu avea nimic.Cu mine are ceva in special pentru ca ii pun la indoiala metodele si vorbele si ma revolt pentru ca nu mai pot sa inghit toate prostiile si pretentiile ei de doi bani. Daca se poate sa imi da-ti si link voi fi foarte multumit

Răspuns Câştigător
Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

Prevedere expresa exista numai pentru scolile unde se poarta uniforma.
In rest se prevede doar ca imbracamintea sa fie decenta.
Conform Statutului elevului, citez:
"ART. 14. Elevii au următoarele îndatoriri:  
  c) de a avea un comportament civilizat şi de a se prezenta la şcoală într-o ţinută vestimentară decentă şi adecvată şi să poarte elemente de identificare în conformitate cu legislaţia în vigoare şi cu regulamentele şi deciziile unităţii de învăţământ preuniversitar. Ţinuta vestimentară sau lipsa elementelor de identificare nu poate reprezenta un motiv pentru refuzarea accesului în perimetrul şcolii;"
Va trebui sa vezi si regulamentul propriu al scolii tale, s-ar putea sa existe prevederi mai detaliate privind tinuta si purtarea acesteia.

0 răspunsuri: