| Eduard8452 a întrebat:

Salut TPU, detin un rottweiler si am 14 ani,iar politia mi-a spus ca daca mai ies cu el imi da amenda, mentionez ca stau la sat si cainele este ff cuminte, pot iesi cu el la plimbare? Dau funda

11 răspunsuri:
Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

Conform OUG 55/2002, rep. in 2014, cu md. si compl. ulterioare, proprietarul sau detinatorul temporar al unui caine de rasa Rottweiler trebuie sa aiba varsta de cel putin 14 ani.
Nerespectarea acestei prevederi constituie contraventie si se pedepseste cu amenda de la 500 lei la 1.500 lei.
Asa fiind, daca nu vrei sa fii amendat, nu poti iesi la plimbare cu acel caine.

| darrio2007 a răspuns:

Politia ti-a interzis pentru ca nu ai respectat regulile. Poti iesi, cu lesa si botnita.

| Eduard8452 explică (pentru darrio2007):

Am lesa si botnita la ea dar imi spune ca nu am ce cauta cu ea pe strada si etc

| darrio2007 a răspuns (pentru Eduard8452):

Ăsta e abuz. Nu este interzis sa faci asta.

| CristiDinBucuresti a răspuns:

Cu botniță, altfel amendă.

| anonimg a răspuns:

Trebuie sa aiba lesa (sa fie legat si nu liber), botnita si carnet de sanatate completat la zi. Si de asemenea trebuie sa ai si ustensile de curatat gunoiul din urma lui.
Nu ai voie sa circuli cu el in parcurile si locurile interzise cainilor.
https://www.agerpres.ro/......ni--683584
Ai incurcat-o daca ti-a scapat cainele din lesa sau din mana.
Politia iti poate gasi orice neregula si te poate amenda direct, deoarece ai primit deja avertizarea.

| Frank51 a răspuns:

Desigur

Că nu.

| GiuliaMariaaa a răspuns:

Da, dar trebuie să aibă lesă și botniță.

| abiregeleromaniei a răspuns:

Normal. si ce daca zice politia ca nu? lasa ca ii musca si pe ei

| IonutFrasineanu a răspuns:

Salut. Da, poti iesi cu el dar tinut in lesa si, mai ales, cu botnita! Daca musca pe cineva, parintii tai vor fi trasi la raspundere, pentru ca tu esti minor. Pot fi dati in judecata pe cale civila si pot lua o amenda usturatoare de la politie. Doamne fereste de mai rau...