| Goblinul a întrebat:

Din pacate tatal meu a decedat in urma cu 5 zile, mentionez ca avea varsta de 43 ani si lucra la Penitenciar cu gradul de agent sef principal. Eu am varsta de 19 ani,anul acesta am intrat la facultate, si rog pe cei care cunosc in domeniu cum se acorda pensia de mostenitor si in ce fel se calculeaza. Deasemenea am auzit anumite zvonuri ca ar fi posibil o angajare a mea sau a mamei mele in cadrul penitenciarului, va rog sa-mi spuneti daca ar fi posibil acest lucru. Mentionez ca tatal meu avea un salariu de ~ 2500-2700 lei.
Va multumesc!

2 răspunsuri:
| Wotan a răspuns:

Pensia de urmas se acorda copilului minor pana la 18 sau adultului sub 25 de ani care este inca la facultate/master. nu stiu ce sa zic, mai mult ca sigur trebuie o copie a certificatului de deces, adeverinta ca esti student. mai bine te duci la casa de pensii si intrebi acolo

Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

Condoleante, este o pierdere grea.
Pensia de urmas se acorda, conform L.263/2010, art.83 si urmatoarele, pana la terminarea facultatii, dar fara a depasi varsta de 26 de ani.
Citeste actul normativ si te lamuresti asupra modului de calcul, oricum nu o poti calcula singur fara a cunoaste punctele de pensie realizate.
Daca nu intelegi ceva poti sa-mi scrii pe privat.
Cat despre angajare trebuie sa vorbiti la penitenciar. Numai bine!