| Anaf30 a întrebat:

Salut, TPU! Este legal ca un baiat de 16 ani sa fie impreuna cu o fata de 12 ani, aproape 13? Tin sa precizez ca diferenta dintre varsta este de 3 ani si 8 luni. Insă relatia este la distanta, si nu s-au intalnit niciodata față-n față. Din cate stiu, este interzis raportul sexual daca e diferenta mai mare de 3 ani, dar relatia fiind la distanta, nu stiu ce sa cred. Va rog raspundeti doar daca stiti, nu doar daca credeti, pentru ca am nevoie de un raspuns concret. Multumesc

9 răspunsuri:
Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

Nu este legal.
Problema nu se pune in cazul expus, nu sunteti deloc impreuna, avand in vedere ca nu v-ati vazut fizic.

Salontanul
| Salontanul a răspuns:

De la 14 ani in sus se raspunde legal pentru faptele fiecaruia. Tu ai 16 si ea este minora. In caz de ceva intri la corupere de minori.
Cod Penal: https://lege5.ro/......odul-penal

Răspuns utilizator avertizat
Răspuns utilizator avertizat
| Sophieka a răspuns:

Ti se pare normal ca la 16 ani sa te intereseze cineva de 12 ani?

Daca ea nu are prea mult creier, macar tu sa ai la 16 ani.

| 0RASPUNS0 a răspuns:

Deocamdată e okey e legal. Dar când băiatul va atinge varsta de 18 ani ia va avea 14 ani deci va fi ilegal trebuie sa aiba peste 16 ani pentru a fi cu un băiat major dar acum nu ți fa probleme e okey și dacă ai întreține relati intime cu ea tot legal ar fi bineînțeles dacă amândoi suneti de acord cu asta!

| elizaromanov a răspuns:

Acum este legal însă după ce băiatul va face 18 ani și probabil se vor și întâlni nu va fi ok