anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Salut TPU,
Este posibil sa iau amenda pentru ca am facut graffiti pe un bloc nou reablilitat daca nu am fost prins in fapt?
Am trecut a 2-a zi prin aceeasi zona si erau niste tipi a cu 1-2 ani mai in varsta decat noi si ne-au intrebat daca noi am desenat pe blocul ala.
Si am zis ca da,iar unul dintre ei(X) a spus ca e blocul lui,si de atunci ne tot santajeaza(pe mine si pe prietenul cu care eram atunci),la inceput zicea sa le dam niste bani ca altfel ne bat si ne dau si la politie ca noi am desenat.
Acum X a spus ca a luat amenda din cauza noastra(din cauza graffitiului pe care l-am facut noi, adica eu si prietenul meu)pe bloc si ne pune pe noi(pe mine si pe prietenul cu care eram atunci) sa ii dam bani sa plateasca amenda.
Precizez ca am sub 18 ani.
Si tipii aia la fel.

Răspuns Câştigător
| octha a răspuns:

Da eu nu stiu la ce te complici asa.laughingcat e amenda de platit? stii cumva? ca daca e pana in 5 milioane (avand in vedere ca e prima abatere) n-o sa mai faca nimic ala.no sa angajeze avocat si mai stiu eu ce pentru 5 milioane numa ca sa te faca pe tine sa platesti amenda.se poate verifica cu detectorul de minciuni daca ai fost tu sau nu.laughingda se poate trece testul cu bine daca te gandesti in alta parte..la femei.laughing, sau iti spui in gand un banc.laso balta ma..si in afara de asta "marotii" la ala daca sigur nu teau vazut atunci si ei o sa minta la detector..hai cam dato in sf de acumlaughing

28 răspunsuri:
regis
| regis a răspuns:

Nu vor decat sa va ia banii, restul e poveste.

| darrio2007 a răspuns:

Este vorba de gastile de cartier.Isi scriu cu grafitti un semn sau un nume pe blocurile care fac parte din zona lor.Tu ai intrat pe un asemenea teritoriu.

| xXkenzorXx a răspuns:

Raspunsul este:
E o mare pacaleala...
In primul rand un propietar de bloc trebuie sa fie matur, adica peste 18 ani... si in al 2 rand ai putea sa fi si tu mai tare ca nu se i-au de tine toti strumfii...

| Rockerul23 a răspuns (pentru xXkenzorXx):

Pai proprietarul are peste 18 ani.
Tipu ala vroia sa zica ca locuieste acolo.
Si ca s-a luat administratoru de el.
Si acum cica a luat si amenda si vrea sa i-o platesc eu.

| xXkenzorXx a răspuns (pentru Rockerul23):

Pai, da dar pana la urma ar fi bine sa incerci sa stergi graffiti-ul pentru ca ai putea sa iei o amenda frumusica, dupa parerea mea. Adica sa vopsesti tu peste locul ala. Iti spun ca si eu am facut graffiti pe un bloc si administratorul m-a intrebat daca eu am facut, dar i-am raspuns nu evident ca sa scap. (scuze de greselile gramaticale) Funda?

| HVI a răspuns:

Fratele meu rau ai facut ca i-ai zis ca voi ati desenat. Totusi nu te mai lasa santajat, daca a primit amenda sa o plateasca, daca nu inseamna ca va jecmaneste pe degeaba. Nu ii plati nimic si stai linistit ca nu te amendeaza nimeni mai ales daca amenda e deja data lui ala laughing

| Rockerul23 a răspuns (pentru HVI):

Pai el mi-a zis sa-i dau bani adica sa ii platesc eu amenda ca e vina mea.
Dar nici nu prea inteleg cum a luat amenda avand in vedere ca el nici macar nu da graffiti.

| 0rlando a răspuns:

Asta este o aberație! Nimeni nu poate fi amendat pentru graffiti, dacă nu a fost prins în fapt.
În mod sigur proprietarul unei clădiri private, nu poare lua amendă pentru așa ceva, el poate doar depune o plângere.
Un tip X sub 18, nu poate deține legal nici un fel de proprietate privată, în mod clar este vorba de un șantaj nefondat, iar ei, nu au absolut nici un mod legal prin care te poate obliga pe tine să-i plătești ceva. În schimb, respectivul X, poate fi tras la răspundere, penal, pentru șantaj.

| Rockerul23 a răspuns (pentru 0rlando):

Nu am formulat eu bine big grin
Vreau sa zic ca el locuieste in blocul respecticv.

| 0rlando a răspuns (pentru Rockerul23):

Nu contează, el te șantajează.
Nu are ce să-ți facă.

Si cu plangerea care e faza?

Nu e nici o fază, din moment nu ce imobilul nu-i aparține, nu poate depune nicăieri nici un fel de plângere.

Pai ai spus ca administratorul poate depune plangere.

Administratorul da, da din moment ce nu se știe făptașul, este egal cu zero.

Răspuns utilizator avertizat
| octha a răspuns:

Nu mai bagati copilu in sperieti...stai linistit, nu iei nicio amenda, indiferent de ce spune unu sau altu.doar daca ai fost prins asupra faptului sau daca are cineva probe concrete asupra faptului..in rest spor la graffuri si sa ieasa faine rau de tot..cat despre ala cu geamu murdar sau nu nu stiu ce mai zice el..si vrabia se gainatzeaza pe geam si atunci o dai la politie?rolling on the floorlaughing

| Rockerul23 a răspuns (pentru octha):

Si care ar fi aceste "probe concrete"?

| octha a răspuns (pentru Rockerul23):

Pai un video cu el, fotografii, amprente de pe sprayul lasat la locul faptei sau mai stiu eu ce...mai nou sunt blocuri cu camere video.dar nu-i bai. poate sa mazgaleasca la loc peretii dupa cum ii place. daca nu e prins nu pateste nimic

Deci daca el se duce cu niste "martori" (sunt doar niste prieteni de-ai lui)la politie si spune ca eu am desenat n-are ce sa-mi faca nu?(sunt 100% sigur ca niciunul dintre ei nu era martor avand in vedere ca l-am dat noaptea si acestia intrasera de mult in case.

| Rockerul23 a răspuns (pentru Rockerul23):

De asemenea, care ilegalitate ar fi mai mare?
Graffiti(distrugere din cate stiu eu) sau santaj?

Ok,ma incred in ce zici tu.
Am sa vad maine daca este sau nu asa si am sa-ti ofer sau nu funda tongue

rolling on the floorok ok.

Da eu nu stiu la ce te complici asa.laughingcat e amenda de platit? stii cumva? ca daca e pana in 5 milioane (avand in vedere ca e prima abatere) n-o sa mai faca nimic ala.no sa angajeze avocat si mai stiu eu ce pentru 5 milioane numa ca sa te faca pe tine sa platesti amenda.se poate verifica cu detectorul de minciuni daca ai fost tu sau nu.laughingda se poate trece testul cu bine daca te gandesti in alta parte..la femei.laughing, sau iti spui in gand un banc.laso balta ma..si in afara de asta "marotii" la ala daca sigur nu teau vazut atunci si ei o sa minta la detector..hai cam dato in sf de acumlaughing

| diverse a răspuns:

Frate daca ai peste 14 e la fel ca si cand ai avea 18 ani nu se fac diferente si da risti sa iei amenda

| Rockerul23 a răspuns (pentru diverse):

Pai a luat deja el amenda pentru ce am facut eu.
Dar el vrea ca eu sa ii platesc amenda ca altfel ma ameninta cu bataia.
A zis ca maine la liceu o sa cheme garda sa ii spuna ca eu am facut aia.
Si apropo, daca vine cu sa zicem 5 oameni si le spune politistilor ca nu el a desenat si ca eu am desenat e o dovada destul de buna ca sa imi dea mie amenda?

| diverse a răspuns (pentru Rockerul23):

Da daca are martori da risti sa iei amenda imi pare rau pentru tine si daca nu o platesti nu mai poti da de permis

| cozmalau a răspuns:

Da o sa iei amenda pentru ca ai murdarit blocul nou reabilitat.Gandestete ca e ca si cum cineva ar veni si ti-ar arunca o galeata de vopsea pe fereastra cea noua.Nu iti covine si il reclami la politie.Deci asta e, parintii tai o sa suporte amenda chiar daca tu nu ai 18 ani

| Mickeymau5 a răspuns:

Niciodata sa nu recunosi ca tu l-ai facut! Si da, poti primi amenda pentru graffiti.

| ithsemyuchiha a răspuns:

Este destul de sigut sa iei amenda!