| GabrielGL a întrebat:

Salut TPU. Fac o lucrare pe persona fizica,pentru izolare acoperis tip smoala,pentru a lua de la asociatia de proprietari cere sa faca doar firma lor peste xxx luni,eu am urgenta ca a inceput sa curga la greu mai pe românește,dexi asociatia de locatari nu vrea sa ma descurc eu pe bani mei,ok, fac, pot recupera in instanta de la asociatia de locatari exista legi pentru asa ceva

4 răspunsuri:
Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

Pentru reparatii la acoperisul blocului fiecare proprietar trebuie sa plateasca proportional cu suprafata apartamentului.
Asa fiind vei putea sa recuperezi doar ceea ce ti-ar reveni tie sa platesti, daca repari doar o bucata din acoperis.
Daca repari tot acoperisul vei putea recupera partea ce le revine celorlalti proprietari, probabil doar proportional cu cat ar fi platit firmei de reparatii.
Daca nu recuperezi pe cale amiabila va trebui sa-i dai in judecata, alti bani, alta distractie.

| GabrielGL explică (pentru Ioandelasal):

Da nu e problemă de judecata in tribunal, problema e se castiga sigur procesul sau e cu risc, e o lege ce obliga...

| GabiDumitrescu a răspuns:

In principiu pot, dar cel mai bine ai discuta si cu un avocat/expert in asigurari. Nu de alta, dar ar trebui sa ii pui sa plateasca si pentru daunele de la interior datorate inactiunii lor.

| apopa2024 a răspuns:

Sc SG MIKY PROD CONSTRUCT SRLspecializata in lucrari pentru acoperisuri executa cu profesionalism si garantie la cele mai mici preturi lucrari de Montaj acoperis.Pentru mai multe detalii accesati site ul nostru https://expertacoperisuri.eu/