Depinde pentru ce ai fost amendat si daca amenda a fost pe drept sau nedrept.
Trebuie sa faci o plangere contraventionala, solicitand anularea procesului-verbal de contraventie si restituirea sumei platite. Daca plangerea va fi admisa o sa se dispuna si restituirea sumei.
Trebuie sa depui plangere, dar nu ai nici o sansa
la 300mii de amenzi o sa fie coada ENORMA la depus plangeri, iti garantez!
E cam aiurea, adică am luat amenda împreună cu un prieten, într o seară, trecuse de ora 10, eu am plătit amenda iar el nu, am înțeles că cele neplătite se anulează, așa i? Sau pe altă parte se zice că nu se anulează nici amenzile neplătite decât cu acea plângere trimisă în instanță și cum amenda poate fii contestată doar în 15 zile, el ar putea să mai facă plângerea dacă au trecut cam 20 și ceva de zile?
Nu am retinut exact data, dar se pot anula numai cele neplatite dupa nustiuce ordonanta care marea de la 100 pana la 5mii la 2mii pana la 20mii, si acum se pot da amenzi intre 100 si 5mii si alea care au fost inainte nu se anuleaza
TOTUSI, chiar daca ai platit-o, poti da statul in judecata, si sa ceri si despagubiri, nu numai banii inapoi, pe motiv ca:
adica CE?!? daca esti cetatean model si iti platesti amenda la timp ATUNCI ESTI PROST?!? pentru ca cei care nu sunt cetateni model si nu si-o platesc nu mai trebuie sa o plateasca?!?
HAI SYKTIR RRROMINICA
Nicio amenda nu se anuleaza singura din oficiu doar se contesta. Dupa contestatie un judecător o poate anula
Asteapta pana se prinde si Orban ce a decis ccr (ieri s-a vazut clar ca nu stie), apoi probabil o sa vina cu o lege prin care iti recuperezi banii
Sau plateste si taxa de timbru la 300k amenzi...
Mda, asta e țara în care trăim, de la stat nu cred că o să scot vreun leu înapoi, țara noastră are o corupție de talie mondială, apar legi peste noapte, momentan nici nu știu cum ar trebui să formulez acea contestație, sau dacă din atâtea câte vor fii contestate, a mea să fie printre cele despagubite, slabe șanse
Daca depui contestatie impotriva procesului verbal de contraventie o sa primesti 100% banii inapoi
Poți sa depui plângere la cedo pentru că amenda depășește salariul minim pe economie și nerespectarea legi privind ieșirea din casă este contravenție nu infracțiune, deci amenda trebuie să fie un procent din salariul minim pe economie. Dar în România parlamentari fac ce vor ei fără ai controla nimeni.