| Canndii a întrebat:

Salut TPU.
În seara asta am avut ghinionul să fiu prins de politie împreuna cu câțiva prieteni și nu știm dacă am primit sau nu amenda.
Polițiștii au oprit la noi (eram la mine la banca, stau la țară) și ne-au întrebat unde stam, le-am spus unde stăm (toți suntem vecini, deci foarte aproape) și ca am ieșit și noi la o țigară. Polițistul din dreapta ne-a spus în râs "ați ieșit la 10m din curte ca sa luați amenda de 2500 de lei?", după care ne-a cerut numele și data nasterii și le-a trimis cuiva pe Whatsapp apoi au plecat.
Întrebarea e: am luat amenda sau nu?
Nu ne-a spus niciun agent de politie dacă am luat sau nu...

8 răspunsuri:
| gritt a răspuns:

Ala nu a fost ghinion. Da, o sa va vina prin posta.

| Anuket a răspuns:

Asta doar tu vei putea ști când îți va veni amenda. Dacă ai fost prins prima dată, e posibil să fie advertisment.

| Marian2314 a răspuns:

Salut! Tot la tara stau si tot asa am fost prins la ora 23:30 afara cu niste prieteni.Mi-au cerut numele, adresa, etc. Faza e ca eu am stat si in carantina 14 zile. Timp de aproape 3 luni nu mi-a venit nimic.

| Sophieka a răspuns:

Buna

Nu asa trebuiau sa procedeze... S-au coborat din masina?
Trebuie sa se dea jos din masina, sa se legitimeze (voi aveti dreptul de a le cere legitimatia sa stiti cine sunt ei), sa va ceara buletinele iar in cazul in care aveti sub 14 ani sau nu aveti buletinele la voi, atunci va cer datele si le introduc in agenda...Nu pe telefon, pe whatsapp!

Discutati cu parintii si eventual sa mearga la politie sa discute si sa lamureasca lucrurile!

Macar politaii aveau mastile pe fetele lor?

| mgtow a răspuns:

Daca era amenda iti zicea pe loc, nu ai semnat proces verbal nu ai treaba

| Violleta2022 a răspuns:

Asta vedeti voi in cateva zile, daca primiti acasa prin posta, amenda.
De semnat nu trebuie sa semnezi nimic, se evita contactul cu hartia si pixul, sa nu se ia covidul.
Au datele voastre, trimit amenda prin posta.

suntserios
| suntserios a răspuns:

Cel mai probabil a fost un avertisment si data viitoara va arde.

Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

Nu cred ca veti fi amendati, probabil ca vor spune ca v-au dat avertisment, pentru aceasta sanctiune nu este nevoie de incheierea unui proces-verbal de contraventie.
Daca ar fi vrut sa va amendeze va cereau actele de identitate.