| jyymyy a întrebat:

in urma cu cateva luni am fost prins fara permis de conducere 1mai exacct prin martie iar la vremea respectiva eram minor, intre timp am reusit sa iau permisu as vrea sa stiu ce pot pati? va multumesc funda

Răspuns Câştigător
Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

Nu cred ca o sa-ti anuleze permisul, deoarece nu-l aveai la data savarsirii infractiunii.

12 răspunsuri:
Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

Si ai avut dosar penal pentru conducere fara permis? S-a luat vreo masura educativa impotriva ta?
Daca n-ai fost condamnat pentru aceasta infractiune atunci n-ai ce sa patesti. Daca ai fost condamnat si n-ai spus se poate sa-ti anuleze permisul, daca se descopera.

| jyymyy explică (pentru Ioandelasal):

Nu cand am luat eu permisu eram cercetat penal dar nici pana acum nu mi-a venit nici cai alba nici cai neagra, desi mi-am angajat avocat stau tot cu stres ca el mi-a zis ca am 60-40% sanse sa scap fara dosar

| Ioandelasal a răspuns (pentru jyymyy):

Conform art.24 din OUG 195/2002, rep. in 2006, cu md. si compl. ulterioare, citez:
"(6) Nu are dreptul să se prezinte la examen pentru obţinerea permisului de conducere persoana care a fost condamnată, prin hotărâre judecătorească rămasă definitivă, pentru o infracţiune la regimul circulaţiei pe drumurile publice sau pentru o infracţiune care a avut ca rezultat uciderea sau vătămarea corporală a unei persoane, săvârşită ca urmare a nerespectării regulilor de circulaţie, cu excepţia cazurilor când a intervenit una dintre situaţiile prevăzute la art. 116 alin. (1)."
Avand in vedere aceste prevederi aveai dreptul sa obtii permisul de conducere, nefiind condamnat la data examinarii.

Da corect dar mi-e frica ca in caz ca ma condamna imi anuleaza permisu

| alessia5158 a răspuns (pentru jyymyy):

Deci, este asa cum am banuit!--- ai obtinut permisul in etapa de cercetare penala fara a exista vreo sentinta de condamnare. Daca as fi avocatul tau, te-as sfatui sa nu conduci, chiar daca ai permis, pana ce nu se vor mai "limpezii apele"!---nu ai cum sa prevezi daca vei avea sau nu "evenimente"rutiere care-ti pot dauna in cazul in care vei fi invinuit in acel dosar penal. Faptul ca vei spune instantei ca nu te-ai folosit niciodata de permisul de conducere obtinut, este un lucru care "da" bine la instanta!

Dupa cum am inteles amenda administrativa s-a schimbat cu munca in folosul comunitati dar la mine faptta s-a intamplat in minorat

| Ioandelasal a răspuns (pentru jyymyy):

Nu cred ca o sa-ti anuleze permisul, deoarece nu-l aveai la data savarsirii infractiunii.

| alessia5158 a răspuns:

Probabil ca ai obtinut permisul pentru ca, pana la data obtinerii lui, nu a fost pronuntata o hotarare judecatoreasca in cauza respectiva ---nu se stie ce se poate intampla dupa pronuntarea definitiva a instantei de judecata!
Numai o instanta, tinand seama seama de modul si mijloacele de savarsire a faptei, de scopul urmarit, de imprejurarile in care a fost comisa fapta, de urmarea produsa sau care s-ar fi putut produce, precum si de persoana si conduita inculpatului, este in masura sa se pronunte asupra gradului de pericol social si sa decida aplicarea unei sanctiuni--- nu ai cum sa stii inainte de a ajunge la instanta.

| darrio2007 a răspuns:

Daca era sa patesti ceva nu mai aveai dreptul sa dai de permis.Mai multa atentie pe viitor.

| express11 a răspuns:

Ai avut proces, amenda? daca ai avut probabil este o eroare de sistem, daca ti-au dat voie sa iei permis. poate te ve gasi, poate nu.

suntserios
| suntserios a răspuns:

Ce crezi ca ai mai putea sa patesti daca ai permis? sau ti ai luat pemisul pe spaga?

| Felys a răspuns:

Daca era sa iti faca dosar penal iti faceau de atunci dar daca nu s-a intamplat asta ai scapat, oricum pe viitor sa respecti legislatia si sa nu mai faci imprudente de nici un fel, nu te mai iarta nimeni

| feli20 a răspuns:

Ce poti pati daca ai luat permisul? Poti conduce.