Daca iti dai demisia va trebui sa respecti perioada de preaviz. Daca nu o respecti poti fi concediat pe motive de absente nemotivate si s-ar putea sa influenteze negativ o noua angaare. Tot la fel se va intampla si daca nu te mai prezinti la munca.
Cum m-ar afecta asta la o posibila viitoare angajare? cum pot vedea asta viitorii angajatori?
Angajatorii sunt mai rezervati in a angaja persoane a caror contract de munca a fost desfacut disciplinar si pot afla asta de la ITM sau daca iti cer o recomandare de la vechiul loc de munca.
Mi-am dat demisia de la acest loc de muncă și clauza jegosilor mă pune să dau 1000 lei in tranșe in 4 tranșe. Ce se întâmplă dacă nu plătesc? Mulți dintre colegii mri de și-au dat demisia nu o să plătească nimic.
N-am mai intalnit o asemenea situatie, ca sa fie prevazuta o clauza de plata daca pleci de la un loc de munca.
Sigur ca trebuie sa platesti daca ai cauzat o paguba sau ai facut intreg concediul pe 1 an si nu ai lucrat pana la sfarsitul anului, dar nu in alte cazuri.
Daca trebuie sa platesti, doar pentru ca ai demisionat, atunci nu plati, chiar daca te dau in udecata nu o sa rezolve ceva.
Nu intentionez sa platesc diferenta aceea pentru un training de ****, care a constat in niste prezentari ppt si pentru. perioada in care am lipsit am avut concediu medical