1.In perioada de proba oricare parte (angajator sau angajat) poate inceta contractul de munca cu o simpla notificare scrisa si chiar fara motivare. In cazul tau a fost un motiv, respectiv ca nu corespundeai.
Conform Codului muncii, republicat în 2011, citez:
„ART.31. (1) Pentru verificarea aptitudinilor salariatului, la încheierea contractului individual de muncă se poate stabili o perioadă de probă de cel mult 90 de zile calendaristice pentru funcţiile de execuţie şi de cel mult 120 de zile calendaristice pentru funcţiile de conducere.
(2)Verificarea aptitudinilor profesionale la încadrarea persoanelor cu handicap se realizează exclusiv prin modalitatea perioadei de probă de maximum 30 de zile calendaristice.
(3)Pe durata sau la sfârşitul perioadei de probă, contractul individual de muncă poate înceta exclusiv printr-o notificare scrisă, fără preaviz, la iniţiativa oricăreia dintre părţi, fără a fi necesară motivarea acesteia.
(4)Pe durata perioadei de probă salariatul beneficiază de toate drepturile şi are toate obligaţiile prevăzute în legislaţia muncii, în contractul colectiv de muncă aplicabil, în regulamentul intern, precum şi în contractul individual de muncă."
2.Asa cum observi pe perioada pana la incetarea contractului trebuie sa te plateasca. In mod normal trebuie sa te plateasca pe 2 zile (27 si 28) asa ca nu cred ca mai primesti ceva, daca ai primit 400 lei, este mult pentru 2 zile lucrate.
Se pare ca n-ai fost corespunzator cerintelor postului.
Pentru 3 zile de lucru ti-au oferit banii cat pentru o saptamana muncita.
Poate vei mai primi la lichidare ceva bani, luand in calcul si bonurile de masa ne-primite pentru aceste 3 zile.
Nu poti face nimic! Cat despre ce suma vei mai primi, posibil nimic dar daca e o firma mai mare si serioasa vei primii cat scrie in contract, daca nu ai citit contractul, problema ta, noi nu avem de unde stii ce era scris acolo...
Sa inteleg, ai inceput luni pe 27 iunie si astazi, 29 iunie te-au dat afara? Inseamna ca primesti banii pe 3 zile de munca, nimic mai mult.
De curiozitate de ce te-au dat afara?
Au spus ca am fost în probe și nu corespund condiților dar cred că a fost din altă cauză. am întrebat șefa de pe sectorul meu politicos de ce nu am fișa pe care scrie ce trebuie să fac ziua respectivă deoarece toți o aveau și a început să țipe și să spună că o iau la rost, iar astăzi dupa ce s-a terminat programul au spus să nu mai vin de mâine.
Ce destept esti tu crezi ca daca ai semnat contract de 2 luni ai banii garantati pe 2 luni? Daca nu respecti tu sau angajatorul conditiile, se schimba. Plus ca in proba te da afara fara preaviz stiu. Iti iei banii pe cat ai lucrat, mai mult nu
Dacă eram așa deștept nu mai întrebam.
E valabil daca respecti conditiile din contract, plus ca in perioada de proba poti tu sau omul ala sa va razganditi. Asa stiu eu din ce contract am facut, poate al tau e diferit trebuie sa il citesti bine. Dar nu ai cum sa ii primesti pe 2 luni. Cauta ti alt loc si continua sa muncesti