| Hehehahah a întrebat:

Salut TPU. Mă întreb de mult. Cum sunt prinși oamenii care fac ilegalități? De exemplu mereu m-am întrebat cum sunt prinși hoții care fură niste bani dintr-un magazin, de exemplu. Ce face poliția ca sa îi găsească, deși au mănuși și cagule și sunt full de nedepistat. Cum se poate ca cineva mascat total sa fie identificat și de unde se știe unde locuiește etc? Daca poate sa îmi spună cineva cu exactitate și explicit, fiindcă sunt super curios și mă pasionează chestiile de genul!

Răspuns Câştigător
| NoTurbinaNoGood a răspuns:

Există camere de supraveghere peste tot. Orașele au câte o cameră cam în fiecare intersecție. Se observă clar de unde a venit persoana, indiferent cum era mascată. Află de ex blocul din care a ieșit, niște semnalmente, merg la blocul respectiv, întreabă vecinii dacă îl recunosc după poze, îmbrăcăminte, verifica persoanele cu domiciliul în zonă, persoanele cu cazier în fapte similare, iar în majoritatea cazurilor, primul suspect e chiar făptașul. E luat la întrebări pe neașteptate, se bâlbâie, refuză legitimarea sau încearcă să fugă, i se pun cătușele iar restul e doar muncă de birou.
Hoții ăștia mici nu stau prea bine cu tactica, atacă de obicei magazine mici, mai și intră de 2-3 ori înainte, până prind momentul oportun.

4 răspunsuri:
| dinaprilie a răspuns:

Cica in general, statistic sunt cam aceeasi care au mai facut/o odata si cum aia noi se alatura gastii mai asa unul cate altul sunt mai usor de prinsi datorita modului de a actiona, politia stiind deja cam tot ce misca in mod de operare. Na, statistic unii da altii mai putin da..se stabilesc profile criminale si merg pe niste fire. In zilele noastre de mare ajutor aunt ai camerele video si oricat te/ai acoperi crima perfecta este greu de realizat ( fie ca e furt, crima etc ). Ce zic este doar un aspect..mai sunt si altele.

| Shuko93 a răspuns:

1. Furtul nu merita.
2. Citeste carti despre criminalistica. daca nu e in alte scopuri sad Dumnezeu e sus si vede tot.
3. Macar de e sa devii rau Fa ca in filmul "Dexter" ( da, m-am mirat si eu Are numele pustiului din desenele animate doar ca e film film Nu animat si nu are legatura Este film tip serial cu un ucigas sau ceva de genul. )

| Mopmop a răspuns:

Lumea asta a infractorilor e plina de reguli. Plina de praduitori. Multi se dau de gol singuri. Multi sunt turnati de altii. O saracie care nu are dupa ce bea apa apare instant cu bani de cheltuit si atrage atentia.
Cam asta imi vine in cap acum.

| Mirel4412 a răspuns:

Hotii de obicei au facut lucruri din astea de mici, politistii stiu gangsterii zonei.