| andreicremene a întrebat:

Salut TPU!
Ma numesc Andrei si am o problema destul de mare, pe data de 18.07. 2023 am achizitionat un Telefon de la o persoana fizica cu plata in rate,aceea persoana a intocmit un fel de contract cu numele meu,suma datorata, data in care s au imprumutat banii si semnaturile ambelor parti, pe data de 09.02. 2024 am terminat de platit rata la telefon (cu dovezile de plata prin transfer bancar), de atunci nu am mai avut nici o tangenta cu aceea persoana pana acum cateva zile cand mi-a venit o somatie de plata prin posta care ma obliga sa platesc inca 10 mii de lei pe care eu nu ii datorez, tin sa precizez ca in aceea somatie mi-a venit un contract asemanator doar ca cu suma de 10 mii inclusa pe care eu nu l am semnat dar totusi e semnat cu semnatura mea (falsa),eu inca mai am contractul vechi pe care nu e precizata suma respectiva,si am si mai multi martori care pot confirma ca aceea persoana se ocupa cu ilegalitati de genul(de care eu nu stiam in momentul achizitionarii), cum as putea anula somatia, si cum sa procedez la faza cu semnatura falsa?

2 răspunsuri:
| Violleta2022 a răspuns:

Fa reclamatie la Politie si ataseaza o copie xerox a contractului original semnat de tine si ataseaza un extras de cont bancar de la banca ta, unde se vede clar cate plati ai facuta aceluia.
Acuza-l de fals in acte, de semnatura falsa samd.

| LaSteauaCareaRasarit a răspuns:

Te-ai invatat minte sa nu mai iei imprumut de la persoane fizice sau IFN-uri?
Mergi la Politie si denunta. Insa iti trebuie dovezi:
- Contractul initial
- extrase bancare cu sumele transferate
- orice conversatie scrisa cu teparul
ca sa dovedesti ca tu ai achitat imprumutul.